Ca în fiecare an în această perioadă a anului (a se citi chestia asta mai afectat, așa, cu mare accent pe vocale și cu gura modelată în formă de litera „O” mare!), mi-am consultat gurul (cu „g”, da?) de pe #GoagăDotCom, să-mi aflu prezicerile pe anul în curs, să nu mă trezesc cu cine știe ce surprize neplăcute; că surprizele-mi plac doar când vin legate cu fundă roșie și oploșite strict în zilele în care știu clar fie că mai adaug un trandafir la buchetul vieții (fmm de buchet, că arată ca un bucsus!), fie că e #VelăntainzDay (dată la care de fundă poate fi agățată, neglijent, și o chestie de-aia roșie ce seamănă cu-n koor, că mi-a zis o prietenă doctoriță că inima nu arată deloc ca prostiile ăstea de se vând pe stradă de ziua înamoraților, ci mai degrabă e ca un con de brad modificat genetic, doar că fără solzi). Mdeci, cum zic, mi-am consultat horoscopul și mă simt nevoită să vi-l zic și vouă, să vă bucurați alături de mine pentru binele și multul care mă așteaptă în lunile care vasăzică urmează. În paranteze vă și explic ce vrea să zică gurul, că se exprimă cam ca… kooorul! Așadar:
„2023 poate fi anul în care zodia Scorpion se confruntă cu noi începuturi. (Big deal! Așa încep toate prostiile motivaționale, că de începuturi am eu nevoie, n-ar zice ăștia nimic de continuări sau evoluții, în fine…) Va fi un an decisiv pentru multe relații de dragoste (ai dreaku!), dar mai ales pentru Scorpionii ambițioși care au multe planuri personale. (Întrucât eu n-am niciun plan concret pe sensul ăsta de mers, sper că nici omu’ meu, tot Scorpion, n-are vreunul, mai ales că sunt singura cunoscătoare a locului unde habitează în casă tigăile alea de fontă și s-ar putea să-i cauzeze!)
Scorpionii vor fi nevoiți să își organizeze altfel viața și să încerce noi soluții pentru un trai mai bun și mai stabil. (N-am găsit soluții pân’ la cincizeci de ani, deci bănui că ăștia se referă la soluții de-alea de culoare verde, if you know what I mean, ce să zic, treacă de la mine, dacă-mi dă cineva soluții, iaca, le încerc, sunt tenace și sar cu capul înainte no matter what, poate-poate!) Începutul anului 2023 poate fi o perioadă de încercări, de tatonări, marcată de unele eșecuri (ce să zic, ce noutate, ăștia prezic de parcă mi-au copiat horoscoapele din anii trecuți!), după cum arată horoscopul Scorpionilor (cam ca calu’ lu’ Vasile, dar mai jigărit!). Dar lucrurile se vor așeza pe un făgaș nou (mvai!) și mulți nativi (deci nu toți și deci poate că nu eu!) vor beneficia de contexte mult mai favorabile începând din luna aprilie. (Clar, nu? Nici măcar nu ne-au alocat o lună ca lumea, ci pe aia care începe cu 1 aprilie, deci cu ziua păcălelilor mondiale, cum de altfel sunt, parcă văd, și contextele alea favorabile despre care se face vorbire mai sus-așa!)
Cei mai mulți nativi ai zodiei vor fi afectați în 2023 din punct de vedere profesional și financiar. (Ăștia parcă mi-au citit jurnalul intim, că tot scriu de afectarea asta încă de pe când caietul ăla se numea oracol, nu jurnal, iar eu eram într-a șaptea, gata să intru într-a opta!) Unii dintre ei știu deja că este anul în care trebuie să își caute un alt loc de muncă (hăhăăă, gurul să fie el sănătos, cu tot neamul lui de prezicători de doi bani, că angajatorii exact asta or face, s-or uita la mine fix-exact ca la o prospătură bună de dus compania lor în spate, bătându-se orbește pe siviul meu! Mă leeeeși?) sau să caute colaborări și parteneriate pentru a-și menține stilul de viață cu care s-au obișnuit. (Fiindcă, fix așa, eu chiar asta vreau, să-mi mențin fuuucking stilul ăsta de viață cu care m-am obișnuit, că altul tot n-am, nu-I așa?, de parcă nu m-aș putea eu obișnui și cu-n stil mai apăsat, mai pă iaht, așa, mai pă barosăneală, că-s sătulă ca măgarul pe sat de… auzi cum îi și zice!, STILUL de viață… Pe bune? Dar, de, dacă alt STIL n-ai, bun îi ș-ăla. Îl trăiești până-ți sună bine.)
Luna septembrie va aduce evenimente deosebite de familie, fie nunţi sau botezuri, fie reuniuni cu persoane dragi plecate de ani buni în străinătate. (Fix ce-mi lipsea! Auzi, nunți și botezuri! Numai un guru cu mari probleme psihice ar considera nunțile și botezurile drept vești bune, mai ales ținând cont că tocmai s-a clarificat că mă paște nimic altceva decât stilul de viață cu care „m-am obișnuit”, deci, cu leafa întinsă ca guma de la chiloți de la o lună la alta și nicidecum capabilă să acopere amenzile de tipul nunților și botezurilor, după care se mănâncă până la revelion doar macaroane cu brânză și varză călită. Pfoai! Și mai vin la macaroana mea și persoanele dragi din diaspora!)
Stresul de la începutul anului s-ar putea să accentueze anumite afecțiuni legate de tiroidă sau sistemul hormonal. Dar cu un stil de viață echilibrat, cu diete bine controlate și mișcare, afecțiunile acestea pot fi ținute sub control. Venus avertizează și asupra riscului de tromboze, mai ales în ceea ce privește nativii cu o vârstă mai înaintată. (Aici e clar, cu glanda n-am, că mi-am făcut analizele cu Casa, că am prins loc, deci mă înscriu la nativii cu o vârstă mai înaintată, pândiți de după colț de treombozele alea, drept care mă duc să-mi iau tenișii, să dau câteva ture de cartier, să scap barem de beleaua asta! Fuuuk off, trombozele lu’ pește prăjit! Venus să facă bine să-și țină fleanca!)
5 mai 2023: este ziua în care se va produce o eclipsă totală de Lună plină în zodia Scorpionului, iar zilele din preajma eclipsei vor aduce oportunități mari pentru Scorpioni. (Ați înțeles, da? Eclipsă special pentru Scorpioni, surpriza fiind că n-o să vedem luna plină, de parcă în 5 mai fix asta aveam de gând, să mă uit în sus la lună. Cât despre oportunitățile din jurul eclipsei, la ce să te aștepți de la ceva ce se numește „eclipsă”, serios acuma…)
22 octombrie – 13 noiembrie: este perioada în care zodia Scorpion este vizitată de Mercur, de Marte și de Luna nouă. (Ăștia vin toți odată?) În aceste zile, toți nativii zodiei pot avea șanse noi, mai mici sau mai mari, în carieră. Cei care nu sunt mulțumiți de locul lor de muncă pot primi oferte nesperate, iar cei care vor să avanseze, vor găsi o oportunitate, vor face cursuri profesionale sau vor lucra la proiecte noi care îi ajută să se afirme. (Scoatere de ochi, desigur. Cine-a mai pomenit avansări și schimbări de carieră pe final de an, când treaba patronatului e să stea în trafic, sunând neamurile de la țară care taie porci și produc vin roșu, sec! Vezi de treabă cu astea, cu cariera și avansă…) În fine, sfatul meu e să stați liniștiți, că ce-i bun s-a dat aicișa, în Scorpionlandia. Ideea e că, după cum lesne se poate observa, degeaba ai minte multă, că iaca, îți citești horoscopul ca proasta clasei și speri să câștigi și la loto, măcar că n-ai luat niciun bilet. Bine, măi! An nou fericit!
Eugenia CRAINIC
Foto: HUFF