– Și? Ți-a plăcut „Totul despre femei”?
– Vai, da. Grozav.
– Dacă ar fi să scrii tu cronica piesei, ce-ai scrie?
– Cronica fiind un fel de rezumat, nu?, doar că pot să spun și ce cred eu…
– Mda, exact. Deci?
– Păi, poate nu aș scrie, dar aș zice așa: „Să fii actriță și să joci patru feluri de roluri deodată, ba nu, cinci, este un efort extrem de mare. Cele trei actrițe au fost grozave atât în roluri de fetițe, cât și în roluri de bătrâne. Cât talent au!” Mami, s-a întrerupt brusc infanta în chiar mijlocul „cronicii”, tu care dintre cele două surori ai fi fost?
– Păi… știu și eu ce să zic…
– Îți zic eu: ai fi fost cea care s-a întâlnit cu iubitul surorii ei, iar eu, bineînțeles, aș fi fost cealaltă, rămasă de căruță.
– Hahahaaa… De ce spui asta?
– Pentru că noi două suntem atââât de diferite!
– Bun, revii la cronică?
– Da. O și închei: „Merită să vedeți o piesă despre bunătate, răutate, gelozie și regrete, jucată de trei femei talentate, care atunci când vor să plângă, plâng. Cu lacrimi adevărate.” Și, mami, la faza cu părerile mele personale pot să zic și că e o idee bună ca unele piese să se joace în săli mici, să poți sta chiar pe scenă cu actorii? Și să mai zic și că actrița Dorina Darie m-a îmbrățișat la sfârșit, ce emoție… Că eram acolo, pe scenă… Știi…”
„Luna plină de teatru” – Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad
„Totul despre femei”, de Miro Gavran, cu Adriana Ghiniță, Dorina Darie – Peter și Liliana Balica; Regia: Felix Crainicu.
Foto (mai veche): aradon.ro
Eugenia CRAINIC