Ce nu pot să pricep – de la Bruxelles și Strasbourg se iau tot felul de decizii pe care le considerăm stupide, împotriva naturii firii umane. Parcă anume date (impuse) pentru a ne bulversa existența. Nu înțeleg de unde atâta supușenie din partea celor care dețin puterea în țările membre (președinți, prim-miniștri, miniștri, lideri de partide aflate la putere). Exceptându-l pe Orban al Ungariei, toți devin „complici” la multele inepții induse și impuse în viața noastră, mai cu seamă în privința viitorului imediat.
Unu, la mână. Doi: nu văd opoziție reală, proteste, demonstrații severe, răzvrătiri, „răscoale” ale popoarelor împotriva celor care ne distrug valorile, conveniențele alese și acceptate de-a lungul atâtor secole. Se lucrează adânc la schimbarea firii naturii umane, la răsturnarea valorilor, la înlocuirea democrației cu dictatura. Și, nimic! Stăm, noi, popoarele, ca mielul la tăiere.
Nu regret adeziunea noastră la UE, integrarea, ci sunt stupefiat de absurditatea viitorului, chiar a viitorului proxim, care ni se prefigurează prin dictare. De aici și valul anti UE care crește pe continent. Ceva trebuie făcut, altfel praful se va alege de democrație, de viața noastră.
Tristan MIHUȚA