Mă uit cu tristețe la prestațiile celor mai mulți dintre jurnaliștii arădeni. Sunt înregimentați politic și nu doar politic. Și-au vândut libertatea pentru un pumn de arginți. Dar, a te oferi ca marfă unor interese politice ori, adesea, mafiote, înseamnă să trădezi cetățeanul, precum Iuda l-a vândut pe Iisus. Înseamnă să îți trădezi profesiunea, să nu mai fii ziarist. Îi dai, lui, cetățeanului, senzația că ești „câinele de pază al societății”, dar în fapt ești câinele dresat al stăpânului care te hrănește cu interes – valabil chiar și pentru unii din presa sportivă. Nu poate fi o condiție umană și profesională mai mizerabilă decât aceasta.
Tristan MIHUȚA

1 COMENTARIU

  1. Maestre, tatal meu , micalacean original imi povestea despre Dvs..ca ati fost un ft.bun fotbalist la tineretul UT-ei, dar ca vi s-a trasat „sarcina ” din partea familie gen : ori fotbal , ori scoala.Si Dvs. ati ales scoala.Pe de alta parte , numele Dvs. Tristan provine de la un an trist in Familia Dvs., respectiv decesul cuiva foarte drag Dvs.
    Va admir si va respect pentru tot ce ati facut in presa aradeana, si pentru toate tabletele pe care le scrieti acum !
    PS Ziarul Adevarul din 1994, de la CM 1994 FOTBAL, a avut cel mai mare tiraj , peste 33000 exemplare vandute, intre primele 3 din tara.

Comments are closed.