Avem ce merităm! Un popor de analfabeți funcționali, fără diplome reale, cu o clasă de intelectuali lașă și preocupată, în primul rând, să-și asigure venituri din surse imorale (meditații, taxe pentru examene, taxe școlare, taxe doctorale etc.), ne conduc șmecherii și viclenii, impostorii, care au profitat de toate „defectele” sistemului de educație și de corupția din sistem.
La ce să ne așteptăm, din punct de vedere al performanței manageriale și a deciziilor ce presupun inteligență și pregătire profesională, de la un individ incapabil să absolve un liceu? La ce să ne așteptăm de la acest gen de impostori, oportuniști, care și-au construit cariera prin cele mai imorale metode posibile? Ce model de intelectual pot fi acești oportuniști lipsiți de educație elementară? Astfel de indivizi, care nu știu nimic și nu sunt capabili să exprime o frază coerentă și inteligibila, fără un dezacord gramatical sau un pleonasm, pot sta la masă, la negocieri, cu rechini, gen OMV, care au racolat crema inteligenței în domeniul afacerilor? Sunt capabili să decidă ce e bine sau nu pentru România? Pe de altă parte, oare pe cine reprezintă Iohannis în aceasta schemă mizerabilă, de cocoțare a imposturii și diletantismului, la vârful statului? Cumva poporul român, care se simte furat, trădat și umilit?
Desigur, lui Iohannis nu-i mai pasă de cetățean nici „cât o ceapă degerata”! Și-a văzut „sacii în căruță” și, după el, se pare, „va urma potopul”, nu? El și-a securizat viitorul și restul nu mai contează. Culmea cinismului și egoismului uman, promovat de autocrație. Când a pătruns în politica mare (racolat de PNL), am fost prostiți de zâmbetul lui, pe care l-am perceput ca inteligent și mai moral decât eram obișnuiți. Am crezut că neamț fiind, de origine, va fi un al doilea Ferdinand ori Carol I, dar ne-am înșelat amarnic. Iohannis e mai român decât românii când e vorba de oportunism politic, adică mai fanariot decât fanarioții. De fapt, e un sas, nepotul celor racolați de Maria Tereza pentru a securiza granițele imperiului, care a „furat” mai mult decât era logic, din metehnele autohtone. Nu e, din păcate, nepotul lui Ferdinand sau Carol, care aveau în gena familiei patriotismul și dragostea față de neam. Și respectul față de semeni.
Deci, Iohannis, după cum s-a comportat, nu e decât un sas oportunist, parvenit, împins vertiginos, de liberali, pe culmile politichiei autohtone, care, în loc să-și impună bruma de cultură și civilizație pe care o posedă și morala protestanta pe care a moștenit-o, s-a lăsat corupt de sistemul fanariot practicat pe malurile Dâmboviței, devenind prizonierul acesteia. Amenințat cu destituirea din funcție, s-a speriat și a clacat, preferând funcția în detrimentul apărării democrației și statului de drept. Și a procedat în cel mai mizerabil mod posibil pentru a-și salva statutul și privilegiile. A readus, eliminând adevărații câștigători ai scrutinului electoral, în fruntea statului și la împărțirea banilor publici, cea mai imorală grupare politică pe care a avut-o, vreodată, România: PSD. Partidul oportuniștilor și impostorilor, compus din cei mai cinici și verosi indivizi pe care i-a avut și-i are România, care, în numele democrației și statului de drept, au instaurat autocarția șmecherilor, ce jefuiesc țara în numele interesului cetățeanului. Iar Iohannis, conștient că prin reducerea la putere a PSD, îndepărtează România de Europa de Vest și de lumea civilizata și morală, a procedat în cel mai cinic și imoral mod posibil, securizand PSD la guvernare, cu prețul sacrificării interesului național și al ingroparii speranțelor a peste jumătate din populația României, în frunte cu intelectualii. Iar „cireașa de pe tort” a pus-o prin numirea celui mai mare impostor al educației, în fruntea guvernului, dând o palmă întregului mediu academic al țării, naruind speranțele unei generații în viitorul democratic și în instaurarea statului de drept în România.
Numirea lui Ciolacu în fruntea guvernului, „pune cruce” speranței că România, în următoarea perioadă vom avea democrație și stat de drept. Cu indivizi a căror ascensiune politică s-a bazat pe imoralitate, ne putem aștepta la moralitate? Și fără moralitate, la ce viitor ne putem aștepta? Cum putem convinge copiii că educația reprezinta cheia succesului? Cu „modelul” Ciolacu?
Pavel ROMAN

2 COMENTARII

  1. DOMNULE PAVEL ROMAN , CE MAI FACE COLEGUL TAU BALTARETU ? NU AM MAI AUZIT DEEL IN ULTIMA VREME .

  2. As publica toate tabletele intr-o carte si as redacta-o. Toate articolele sunt cu subiect si predicat, sunt super reale si ft.bine documentate.Din pacate cei care le citesc sunt foarte putini.Nisa in care le publicati este foarte ingusta, de aceea ar trebui publicata cel putin la nivel national .Felicitari pentru opinii si pentru curajul de a le publica .Suntem aproximativ din aceeasi generatie , cu dumneatale , cu Dan Macra , cu Baltaretu, etc.

Comments are closed.