Când liberalii s-au măritat cu pedeliștii, a fost nuntă mare. Mireasa, adică liberalii, visa un mariaj și o viață fericite. Mirele, ticăloșit în tinerețea lui de om hulpav și escroc în toate cele, surâdea pe sub mustață: „Ufff! Ne-am scos! Eram faliți, politic, dar uite-ne călare pe măgar!! Sau, na, pe măgăriță”! Ce a urmat se știe. PDL a jucat inteligent, pe alocuri la cacealma. Avea structuri în teritoriu, pe când mireasa era săracă, pe partea asta. Șmecherul l-a învins pe fraier. Iar după alegerile locale, PDL a înghițit total PNL-ul inițial. De atunci, ei, portocalii îmbrăcați în blană de miel, fac legea în partidul revopsit.
Ei fac listele cu candidații la alegerile parlamentare. Ei au cuvântul în partidul hibrid, ei sunt la masa ospățului, ei aruncă oase printre liberalii care stau în genunchi, alături de masă.
Să ne uităm la Arad. Gheorghe Falcă este marele jupân liberal. El finul lui Băsescu, el cel care aplauda ticăloșiile lui alde Băsescu și Udrea, el cel care aplauda cu și mai multă obediență tăierile de salarii, de pensii… La Consiliul Județean, tronează pedelistul fripturist Iustin Cionca. Alături de primarul Falcă este Călin Bibarț, portocaliu interesat… Singurul liberal rătăcit în fruntea administrației locale este Sergiu Bâlcea, un tânăr cu o coloană vertebrală suspect de elastică.
Deci, care e ghișeftul liberalilor? Fiasco! Mireasa liberală s-a măritat cu Satana portocalie. Vae victis! Sau, cum zicea un vecin de-al meu: și bătută, și fu…ă, și culcată nemâncată!…
Tristan MIHUȚA