De ce nu votează și nu vor vota românii, USR, cu toate că au confirmat, la guvernare, că fac ceea ce spun, adica vor dezvoltare economica si democratie, prin eliminarea hoției si corupției? Pentru că educația românilor e precară, fiind încurajată și promovată (inclusiv în școli) nu performanța si competența, ci lenea și comoditatea intelectuală. Nedispuși la efort intelectual, din păcate, românii, din punct de vedere al educației politice, sunt majoritar imbecili! Nu exagerez și nu sunt prea dur când afirm asta. Realitatea o demonstrează. Lenea (intelectuală și profesională), promovată in comunism si on cei treizeci și doi de ani de pesedism autocrat, i-a radicalizat și tâmpit pe români, în sens negativ și i-a făcut tributari unui sistem minimal în ceea ce privește participare la decizia socială, vizând problemele țării. Pentru că, lipsiti de educație, majoritatea românilor nu sunt capabili să gândească rațional, din contra, sunt în stare să te linșeze dacă încerci să-i trezești din anestezia pe care le-o administrează politicienii (în special PSD, care este modelul) de treizeci și doi de ani (a nu se uita mineriadele, expresie a manifestarii imbecilismului de turmă manipulată). Le e bine, așa: săraci, murdari și ignoranti, aflați în stare vegetativa, aproape în transa, fără efort intelectual (care, celor mai mulți, le provoacă repulsie). Efectul?
Majoritatea românilor, intoxicați cu demagogie proletcultistă, îi invidiază si urăsc pe cei ce performeaza material și intelectual (model în care nu se regăsesc, nici chiar când e vorba de copiii lor) și, stupid, aplaudă „descurcăreții” needucați, considerându-i ai lor, adică modelele de raportare. Pentru o astfel de gloată pseudo-educată, smecheria si descurcaleala reprezintă standardul social. USR (chiar dacă mulți îmi vor contesta afirmația și vor sustine că toți sunt la fel, nu cu argumente, ci pentru că așa le dictează crezul), intr-o astfel de lume pestriță, e o pata uni de culoare. E un partid al intelectualilor educati (Apropo! Avem si intelectuali needucați, cu doctorate la academii fantoma sau universitati rurale cu profesori analfabeți care îngroașă rândurile imbecililor politici), care au confirmat profesional si moral. Așa s-a născut USR. Ca revoltă a celor educați și competenți, sătui de minciună și impostura, hotarati să acționeze împotriva manipulării șmecherilor needucați. Dar, din păcate, bazinul de votanți al USR este limitat. E direct proporțional cu ponderea celor educați (minus cei educați, oportuniști, fără scrupule). E aproape imposibil să convingi un needucat, asistat social, evazionist fiscal, interlop sau pierde vară – care speră că prin politică schimbă destinul din ratat în valoare -, să voteze USR. Pentru ei, mesajul politic înseamnă cel proletcultist, promovat de propagandiștii puterii, gen Gâdea, Ciolacu, Alexandrescu, Ciuvică, Chireac si alte panarame, filo-comuniste, care trăiesc, foarte bine, pescuind în mocirla lipsei de educație, din taxele și impozitele celor ce muncesc ori din evaziune fiscală. Imbecilul nu gândește și nu înțelege asta, că e manipulat pe banii lui. I se vinde marota că poate oricând, orice, prin politica promovata de PSD&Co. Și, culmea, politica promovată de PSD&Co. chiar confirmă că needucații (hoții, ipocriții, evazioniștii, interlopii, crima organizată, traficanții de influență ori mituitorii), pot orice în România, în detrimentul celor educați și morali. Doar dacă intrăm în Schengen și românii capătă experiență prin exercitarea dreptului la muncă, oriunde în spațiul Schengen, văzând, cu ochii lor, ce înseamnă adevărata democrație occidentală (unde educația și valoarea morală contează), ce înseamnă muncă și performanță, USR ar deveni o alternativă viabilă la guvernare.
Altfel, ținuți în ignoranță (care este încurajată politic), condamnați să trăiască într-o societate pervertită (în care este promovată hoția, ipocrizia și corupția si descurajata munca) majoritatea românilor (cu excepția a câtorva orașe mai dezvoltate, precum Iași, Constanța, București și orașele din Ardeal și Banat) sunt pro PSD și AUR, dezvoltând comportament de turmă, în care alții gândesc si acționează pentru ei, majoritatea sperând că într-o zi, pe modelul parveniților prin politică, le va surâde și lor norocul și vor da lovitura (direct sau prin odrasle), fără efort intelectual ori profesional. Aceasta este mentalitatea votanților PSD/AUR, pe care USR n-o poate gestiona. Mentalitatea parvenitului, care a devenit un crez și un azimut pentru imbecilul politic.
Pavel ROMAN