Consulul general al României la Szeged, Florin Vasiloni,  a fost primit joi, 21 decembrie 2023, de către PS Kiss Rigo-Laszlo, episcopul Diecezei Romano-Catolice Szeged-Csanad. la Palatul Episcopal din Szeged. În cazul vizitei de prezentare a diplomatului român, noul şef al reprezntanţei româneşti la Szeged, s-au abordat subiecte ce ţin de comunitatea etnică românească din oraşul Szeged, care este centrul administrativ al judeţului Csongrad-Csanad.


Cei doi oficiali au discutat despre oportunitatea accesării de fonduri transfrontaliere în cadrul programului Intereg RO-HU. Cei doi au vorbit şi despre proiecte culturale comune.  Diplomatul român a mulţumit înaltului prelat pentru găzduirea anterioară a unor manifestări culturale româneşti în Catedrala din Szeged sau în alte spaţii.
Dieceza Szeged-Csanad are în autoritatea sa, printre altele, Universitatea „Gal Ferenc” din Szeged, ce cuprinde Facultatea de  Pedagogie Szarvas, unde învaţă tineri din cadrul comunităţii româneşti din Ungaria. De asemenea, Dieceza se îngijeşte de Academia de Fotbal „Grosics”. Episcopia Szeged-Csanad a fost întemeiată de către Sf. Gerard (Gellert) în jurul anului 1030.