În data de 12 ianuarie, Florin Vasiloni, consulul general al României la Szeged a participat la comemorarea eroilor căzuţi la Cotul Donului-Stalingrad. Manifestarea de la Szeged, desfăşurată în Piaţa Rakoczi, a fost organizată de către Oficiul Guvernamental (Prefectura) Csongrad–Csanad.
La manifestare au luat parte printre alţii, dr. Kiss-Rigo Laszlo, episcopul romano-catolic de Szeged–Csanad; dr. Polner Eörs, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Csanad-Csograd; dr.Polyák Jozsef Zsolt, şeful poliţiei din judeţul Csanad-Csongrad; Biernacki Karol, consulul onorific al Poloniei la Szeged; Zoltan Hosso, consulul onorific al Turciei la Szeged; Rusza Roland consilier în Consiliul local Szeged (etnic român originar din Micherechi); reprezentanţi ai mediului academic din Szeged, etc. Salgo Laszlo, şeful oficiului a subliniat în discursul său că „în fiecare secol au existat generații care au fost victime ale istoriei fără să aibă vreo vină.”

Manifestarea a mai cuprins scurte servicii religioase şi s-a încheiat cu depunerea coronelor de flori la statuia din Piaţa Rakoczi, ridicată în memoria soldaţilor căzuţi în luptele de la Cotul Donului-Stalingrad.