În societatea actuală problema comună în rândul adolescenţilor este consumul de droguri. Adolescenţa este considerată una dintre cele mai dificile perioade din viaţă. Este o perioadă dedicată autodescoperirii, o perioadă in care adolescenţii încep să aibă primele experienţe pozitive si negative. Presiunea colegilor, curiozitatea si disponibilitatea drogurilor sunt factori care îi împing pe unii adolescenţi tineri si vulnerabili sa consume aceste substanţe. Accesibilitatea acestora si curiozitatea sunt factori de mare risc care pot provoca dependenţa de droguri în rândul adolescentilor.

Fac un apel către mame si taţi, către asociații de tineri, studenţi, elevi, parohii, instituţii şi toţi cei care pot da o mână de ajutor să ne mobilizăm pentru ca Aradul să devină o comunitate care nu se mulţumeşte doar să vorbească despre această “ciumă insidioasă” ci alege să aprofundeze şi să lupte in combaterea ei. Dacă scoatem un singur adolescent de pe strada consumului de droguri, este o luptă câştigată.” – a declarat Marcel Măinescu Primvicepreşedinte Patronatul Naţional Român, filiala Arad

Evenimentul denumit „Nu te droga, în joc e viața ta!”  din data de 30.01.2024 organizat de către Patronatul Național Român filiala Arad împreună cu următorii parteneri: Consiliul Județean Arad, CJCA, Inspectoratul Județean Școlar Arad, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Club Rotary Arad, Club Rotary Arad Cetate, Club Rotary Curtici, Club Lions si OSTSM este destinat prevenției consumului de droguri în rândul tinerilor liceeni. Evenimentul are ca scop conștientizarea și coagularea societății civile în vederea tragerii unui semnal de alarmă privind pericolul consumului de droguri în rândul tinerilor.

La eveniment vor participa ca și speakeri Comisar Cătălin Țone (fost șef Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, șef Brigada Antidrog), expert antidrog alături de un fost consummator de droguri și Dr. Dorina Onița Medic primar psihiatru (medic șef CSM). Evenimentul va avea loc la sala festivă din Corpul M (Micalaca) a Universității Aurel Vlaicu din Arad începând cu orele 12:00. 

Este foarte important ca mediul de afaceri să beneficieze de forță de muncă tânără care să performeze în domeniile pe care și le aleg iar creșterea consumului în rândul tinerilor reprezintă un real pericol privind viitorul pieței forței de muncă. 

Patronatul Național Român filiala Arad, dorește să unească diverse sfere de influență pentru a duce o luptă comună împotriva acestui flagel iar publicul țintă sunt copiii din liceele arădene. 

Marcel MĂINESCU (FOTO)