FILIALA JUDEȚEANĂ ARAD A CONFEDERAȚIEI „PATRONATUL ROMÂN”

 

Comunicat de presă

 

O școală de nota 10

 

Școala de Sudură Crișan la 10 ani de la înființare: peste 400 de absolvenți care lucrează în România, Franța, Germania, Elveția, Islanda și chiar în Australia

Moment aniversar pentru Școala de Sudură Crișan: luna aceasta se împlinesc 10 ani de la înființare, iar bilanțul este unul încurajator. Deși cursurile se organizează în serii mici, până în momentul de față peste 400 de sudori au ieșie pe porțile școlii, aceștia desfășurându-și acum activitatea în Arad și alte localități din țară, în Franța, Germania, Elveția, Islanda și chiar la Sydney, în Australia.

„În cei 10 ani de activitate, pe care îi împlinim luna aceasta, fiind autorizați să funcționăm în septembrie 2014, am avut peste 400 de absolvenți, dintre care doar 28 au abandonat cursurile. La toate firmele de profil din Arad avem câte doi-trei foști elevi, dar și la Sydney în Australia, în Franța, Germania, Elveția și Islanda. Iar absovenții sunt cei care ne fac cea mai bună reclamă și ne trimit alți elevi”, a declarat Ioan Marin Crișan, cel care a pus bazele Școlii de Sudură. Acesta susține că începutul nu a fost unul ușor, primii ani fiind dimpotrivă, foarte grei. „Am construit școala de la zero, pe un teren pe care îl aveam în Zona Industrială. Primii cinci ani ne-a fost greu, dar am avut prieteni care ne-au sprijinit. Acum dispunem de cele mai moderne aparate de sudură. Cursanții își plătesc școlarizarea, iar după absolvire pot merge să lucreze unde doresc, având în vedere că au o profesie foarte căutată. Avem o colaborare foarte bună cu Universitatea Aurel Vlaicu. Anual, unul sau doi dintre absolvenții noștri care au Bacalaureatul sunt trimiși la Inginerie sau la Școala de Maiștri”, a ținut să precizeze Ioan Marin Crișan.

Mai trebuie spus că elevii Școlii de Sudură arădene au reprezentat cu cinste România la concursurile internaționale de profil. În 2016 și 2017, câte o delegație arădeană a participat la Premiile EEPA (Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene), la Bratislava, respectiv Talin,  unde elevii școlii au obținut locul 12, respectiv locul 6, din 32 de participanți. „Avem cereri tot timpul, dar nu luăm mai mult de 12 elevi pe serie, pentru că acordăm o importanță deosebită calității cursurilor. Acum am predat ștafeta fiului meu, Eduard Crișan, care a făcut falcultatea la Politehnica Timișoara, unde are și un master. În prezent este doctorand în anul trei. Predă și la Politehnică, și la școala noastră. Aici, alături de el mai predă un fost cursant al Școlii de Sudură, de acum 8 ani, care a urmat apoi Ingineria la UAV. Avem o deviză, «Diploma nu sudează», astfel încât facem tot ceea ce ține de noi ca elevii să învețe temeinic meseria pentru care se pregătesc. Ne mândrim că le dăm tinerilor un rost în viața. Dacă ai o meserie, te poți descurca oriunde în lume. Sudorii câștigă bine și sunt căutați peste tot. În încheiere, aș dori să le mulțumesc sponsorilor, prietenilor și presei , care au fost întotdeauna lângă noi și ne-au încurajat să nu abandonăm”, a mai spus Ioan Marin Crișan.

 

Pentru mai multe detalii despre Școala de Sudură intrați pe https://www.scoalacrisan.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here