Pile, pile, dar să ştie tot natul până unde se merge

 

Nu am prea scris până acum despre „miliţia” din Arad pentru simplul fapt că nu a intrat în sfera noastră de obiect de activitate. Că unuia dintre ei i-a fost luat permisul, că alt miliţian a făcut bla, bla, bla etc.. Dar, ne-am decis să scriem că nu putem rămâne indiferenţi la ce se întâmplă în ultima perioadă (ca să nu zicem în ultimii ani) la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad (IPJ). Mai cu seamă că în 25 martie poliţiştii sărbătoresc Ziua Poliţiei!

În urmă cu câteva zile, nu are importanţă câte, a fost organizat, vorba vine, un concurs pentru ocuparea funcţiei de şef la Serviciul Arme (cu adăugirile de rigoare). Nu-i bai, până aici, legea e lege. La concursul (tot cu ghilimelele de rigoare) s-au înscris 5 (cinci candidaţi – mulţi dintre ei poliţişti, să fim bine înţeleşi). Nu vă mai aburim cu amănunte, aşa încât trecem la miezul problemei. Concret: a câştigat cine a… câştigat!

Istoric. Scurt, ca să nu vă plictisim. A fost odată (după Revoluţie) un personaj care s-a, sau mai bine zis a fost angajat (din surse externe) sergent la Jandarmi. Om care, ulterior, după „valoare”, s-a transferat la „miliţia rurală”, recte la Secţia 2 Pecica. Loc de unde sau mai bine zis unde s-a evidenţiat prin nimic (sau poate prin nişte bănuieli de braconaj). Fapt pentru care a fost avansat, două mandate chiar, la „mascaţi”, la IPJ Arad. Rampă de lansare în toată regula, ce mai!

Nu vă mai ţinem sub tensiune, ci vă spunem că personajul respectiv (fost boactăr la jindari, angajat din surse externe sistemului, deci…) a candidat la funcţia de şef la Serviciul de Arme din cadrul IPJ Arad. Şi, logic, a câştigat. Deşi, spune sursele noastre, care nu e multe, dar e consistente şi bine informate, personajul în cauză are treabă cu armele… cu armele, ca noi cu legea lui Ohm pe o porţiune de circuit. Probele de concurs, teoretice, nu practice (adică scrise, să NU rămână ceva palpabil în urmă) au fost aşa cum au fost. Comisia de examinare… Asta e. Numită de comandant. Că unde e lege, nu e tocmeală. Rol decorativ, atâta timp cât se ştia de la bun început cine, ce şi, mai ales, DE CE…

Pentru a nu vă lăsa în ceaţă, deşi bănuim că ştiţi şi dumneavoastră, dragi cititori de Flacăra roşie – mai deştepţi decât ai lor, unul dintre contracandidaţii care au rămas în cursă (restul s-au retras din motive obiective – de musai cu plăcere) are nu mai puţin de zece (10) ani de experienţă la Serviciul Arme. Dar, nu a avut… nu a avut. Ceea ce a avut  câştigătorul (la oral) fostul sergent de jindari Grui. Comisarul Grui, să fim bine înţeleşi.

Pe când şi alte promovări pe criteriul sus menţionat? Cât de curând, zicem noi. Asta, să nu tăcem!

D.R.S

P.S. După o muncă de informare seculară, care a durat mai bine de o oră am aflat că pecicanii s-au bucurat când au scăpat de jindarul Grui. Oare de ce?