Bolnavi cum suntem (cu capul, dar asta e altă problemă) vizităm tot mai des Spitalul Judeţean Arad. Nu neapărat din cauză de bolile de vârstă, dar, deh, efectul „placebo” îşi spune cuvântul. Stând la cozile infernale de la cardiologie şi nu numai, nu mică ne-a fost mirarea când am văzut că în incinta „judeţeanului”, ATENŢIE! în incinta Spitalului Judeţean Arad, adică o instituţie subvenţionată din banii Consiliului Judeţan Arad (adică ai noştri, ai tuturor arădenilor plătitori de taxe şi impozite), şi-au făcut cuib două firme private!!!!. Da, privaţii au pătruns în spitalul judeţean. Nu că am avea ceva împotriva privaţilor, însă când vezi o farmacie privată şi un cabinet de cardiologie, la fel de privat ca şi farmacia, nu poţi să nu te întrebi oare de ce şi, mai ales, OARE CUM? Probabil veţi spune şi ce dacă, sau că e de multă vreme situaţia, însă cum nimeni nu s-a sesizat, haideţi să punem noi, comuniştii de la Flacăra roşie, nişte întrebări.

Cum dracu, Doamne Iartă-ne!, au ajuns două firme private, farmacia Sensi Blu şi Cardio Life din Timişoara să prindă locuri călduţe (a se citi spaţii) tumnai în buricul Spitalului Judeţean? Atâta vreme cât aceste două, cum să le zicem?, fac concurenţă, pe banii pacienţilor, serviciilor oferite GRATUIT de către Spitalul Judeţean? Ne-am documentat şi am aflat că acele două spaţii au fost scoase la licitaţie, vorba vine, de către fostele conduceri ale Consiliului Judeţean. Care a fost motivul? Suntem siguri că bănuiţi şi dumneavoastră. Nu putem spune pe faţă că au fost cu dedicaţie, că ne dau miliardarii de la cele două firme în judecată. Nu că nu am mai fi avut procese penale, de calomnie şi insultă, în speţă. Însă, până acum nu am pierdut niciunul, nici măcar cele de conştiinţă.

Oare chiar aşa de tâmpiţi suntem noi, arădenii, încât să-şi bată joc toată lumea de noi? Să ne oblige, la noi acasă, să apelăm la servicii medicale plătite din banii noştri de buzunar unor firme private atâta vreme cât le plătim din taxe şi impozite?

De ce nu sunt traşi la răspundere cei care au dat cu „dedicaţie” spaţiile respective, spaţii publice, şi ce au făcut (sau nu au făcut) nimic cei care trebuiau să se sesizeze în astfel de situaţii? Or’ fi şi sunt părtaşi la astfel de discriminări? Ca să nu le zicem mârşăvii.

Farmacistu’ ce (le) are cu herţu’