Zece. Am zice Nadia. Am spune absolutul! NU, în fapt e vorba de ZECE ani de Flacăra Roşie! Zece ani de apariţie permanentă, zece ani de prezenţă permanentă. Zece ani de ziaristică permanentă (tipar!!!), pe print, pe hârtie, pe fâşâitoare, pe „material de budă”, pe ce vreţi voi.

Iaca, Flacăra a ajuns la zece ani. Privind retrospectiv, zece ani nu înseamnă mult, nu înseamnă nici puţin, dar înseamnă enorm. Dacă aş da timpul înapoi, şi tocmai îl dau, îmi aduc aminte cum era atunci. Eram implicat într-un alt proiect jurnalistic – relativ de succes, din moment ce există – când am văzut publicaţia ce se mula pe modul meu de a gândi, pe modul meu de a scrie. Aşa m-am conjuncturat cu Flacăra, aşa am ajuns să scriu la această foaie.

În timp, Flacăra Roşie a avut un singur şi mare caracter: a deranjat! Eu am marele merit că, în această perioadă, am scris. Glumesc, desigur, dar m-am simţit la fel de bine, la fel de ciudat, ca pe vremea Observatorului, tot la începuturi. Adică să stau la masă, în ziar, cu oameni de excepţie. Oameni, adică ziarişti, care aveau (şi au şi acum) pixul ascuţit. Oameni care atunci când scriau, erau citiţi, iar când nu scriau, unii răsuflau uşuraţi.

Îmi place să scriu aici, descorsetat, sau fără sutien, cum s-ar zice. Îmi place, nu neapărat să scriu, cât să fiu citit. De multe ori, articole pe care nu le-am scris, articole pe care uneori nu le-am citit, mi-au fost atribuite. Ce să fi făcut? Mi le-am asumat.

De alte multe ori, articole pe care eu le-am scris au fost atribuite altora. Dacă nu intervenea acea culpabilitate juridică, lăsam lucrurile să decurgă în modul lor firesc. Dacă era bai, întotdeauna mi-am asumat intenţia şi conţinutul articolului. Ideea de front comun.

Aşa cum a făcut întotdeauna ziarul Flacăra Roşie!

Termin, cu două chestii frumoase, altele decât cele uzuale.

Un prieten de-al meu citeşte Falcăra în week-end! Asta chiar dacă apărem luni. Mulţumesc Mircea!!!

Alt prieten mi-a sugerat să trec titlu: 10 ani! #rezistăm! Sincer, oscilam, ce titul să pun, dar, oricum, mulţumesc Marine!!!

De fapt, vă mulţumesc tuturor!!!

1 COMENTARIU

  1. Calde felicitări redacției,colaboratorilor,cititorilor din ce în ce mai numeroși.Păstrați-vă verticalitatea și spiritul critic, iar noi cititorii de rând vom aprecia asta.Orașul nostru iubit,Aradul,va trebui să renască începând chiar de mâine dacă se poate.Sunt atâtea de pus la punct…

Comments are closed.