Iată că au zburat deja 25 de ani de când s-a zămislit Consiliul Județean Arad și, de ce nu, un prilej de festivism și lansare de carte, evident pe banii arădenilor, despre cei care au pus umărul din 1992 la conducerea destinelor județului nostru.

Până aici, să zicem că e bine, dar, baiu îi dacă luăm cartea în mână. Ce vedem noi sus la autori, prima poziție este Andraș Ando, de două luni slujbaș la județ prin bunăvoința evidentă a cărmaciului de la kilometrul 0, Jitză realesul lider maximo la penele Arad, cel care are grijă ca toate gurile care pupă dosul lui imperial să apuce la o pîine bugetară bine crescută și rumenită. Ce contribuție o fi avut de îi pus primul, nu știm, dar bănuim că niciuna.

Acuma, asta e, e doar o copertă colorată, hai să vedem înăuntru. Se începe calendaristic, cu Dan Ivan și ai lui, două mandate pline de ˝succesuri˝ și ˝insuccesuri˝. Am sărit direct la Nicolae Ioțcu, cel cu ˝Moara cu Noroc˝ și ˝Ghinion că l-a prins cu mâța în sac˝ și am avut o mare surpriză. Cele aproape două mandate au încăput în mai puțin de două pagini, cu tot cu poza lui cu mustață! Asta înseamnă că cenzura s-a făcut la cabinetul unu din Primărie unde Nicu este cap de listă la persoane indezirabile și nefrecventabile. Frumos!

Bineînțeles că nu putea lipsi din carte nici actualul Președinte, unealta lui Jitză Falcă în tot și în toate, Iustiiiiin Mariniiii Cionca! Ei bine, mai puțin de un an de activitate intensă a diriguitorului de fonduri de la buget pentru primarii obedienți și ascultători abia a încăput în șapte pagini! Probabil că unele realizări au fost scrise pe scurt sau nu au mai fost amintite din lipsă de spațiu.

Cam asta este recenzia la acest Omagiu, ale căror costuri bănuim că nu au fost mari, maxim cât un rând de manuale școlare pentru elevii arădeni.

Cititorul indignat

1 COMENTARIU

Comments are closed.