Amu’, dracu’ știe, o pistolu n-o fost bun, o s-o fi îmbătat ăla, că chiar în fața teatrului să stai cu bucile la vedere e prea de tot. Sau a fost prea mult soare și, după atâta frig și ploaie, o clipită de relaxare face cât… două femei. Sau o bancă cumpărată cu mii de euro de Falcă.

Lăsând gluma la o parte, nu bucile omului sunt interesante pentru noi (poate pentru alți colegi de breaslă, se știe ei care scriu sau au scris pe la… televiziuni) ci clădirea Teatrului. Imobil care a fost renovat de curând, de vreo șase ani, și de pe a cărui fațade exterioare cade tencuiala plus diversele ornamente! Dar, ˝organili˝ abilitate, șefii de la primărie, de la teatru, au găsit soluția: au interzis circulația pieton(ț)ilor pe laturile laterale ale clădiri teatrului.

Lucru pe care nu l-a făcut fostul deputat Mihăiță „Vermorel” Calimente la propria și personala locuință situată tot prin centrul Aradului, clădire de pe care (de la balcon) au căzut, de mai multe ori în ultima vreme, bucăți de tencuială tocmai peste trecători și o mașină. Fie că nu a avut bandă să blocheze trotuarul, fie că nu și-a refăcut clădirea… nu și-a refăcut clădirea! Dar, ca să evite anumite repercursiuni Calimente „Vermorel” a pus o firmă de construcții să repare cât de cât fațada, să nu le pice în cap trecătorilor tencuiala plus bonusul de bucăți de cărămidă. Lucru bun, numai că toate aceste lucrări (minore și obligatorii, de altfel) au fost făcute fără autorizație!!! Că, orice muritor de rând, adică pulimea Aradului, pentru a efectua lucrări la fațada casei etc. are musai nevoie de autorizație emisă de Primărie! Mai ales sau mai bine zis cu preponderență în zona centrală, istorică a municipiului. Firma care a făcut lucrările de raparații… a făcut-o pe bani, probabil. Însă, ilegal.

Revenind, dacă Calimente ( intenționată alăturare) stă într-o clădire veche (ca majoritatea din centrul orașului) și îi pică tencuiala, asta este, autorizația de refacere a fațadei costă o imensitate de bani, cât mai ales documente etc., nu există nicio explicație privitoare la starea exterioară (pe laterale) a clădirii Teatrului. Proaspăt renovată, cu milioane de euro. Din banii arădenilor. Recepționată de factorii de decizie. Și care, încă, este în termen de garanție.

Revenind la bucile domnului ce se hodinește pe banca de mii de euro din fața teatrului… Sau mai bine lasă. Cu altă ocazie vom reveni mai detaliat.

Lică Pulălău   

2 COMENTARII

Comments are closed.