Jucătorii și antrenorii utiști, adică tot staff-ul echipei și-a luat primele promise înainte de deplasarea de la Călărași! Deci, aveau toate premisele obținerii unui succes confortabil menit să-i apropie de prima ligă. Poate că s-au văzut cu sacii în cocie (căruță, cotigă etc. pentru Laurenșiu Roșu) de aia au jucat, ieri, la Călărași, ca boconcu sau ca cizma.

După umilința de la Dunărea de Jos, băieții (sau fetițele, că utiștii au stat cloțe în fața adversarilor) se întorc cu autocarul. Preț de sute bune de kilometrii pe drumurile patriei. Mai puțin antrenorul Laurențiu Roșu, marele antrenor fost stelist, care avea deja luat bilet de avion catre su casa, adică destinația Spania. Nu băgăm mâna în foc, baj biștoș, dar gurile rele zic că beletul luat de Roșu (roșu, ce nume predestinat) a fi doar pentru dus…

Revenind la jocul penibil al UTA-ei BD de la Călărași, aproape decisiv în lupta pentru promovare, Laurențiu Roșu nu și-a asumat nicio vină legată de rezultat dar nici de rezultatele nesatisfăcătoare din acest retur. Singura victorie adevărată, cea cu Sepsi Sfântul Gheorghe fiind prea puțin pentru o echipă ce își dorește promovarea. Despre victoria din Colentina, din penultimul joc, nimeni nu mai vrea să pomenească, darmite să vorbească. Probabil de rușine, că prea a fost una de cartier, pe după blocuri. Că după blocuri suntem noi și vă… plătim pe voi!

Haideți să o dăm pe bune. Alegerea lui Roșu ca antrenor la UTA BD, alegere făcută de către „capo” Șoani Meszar a fost cam la plezneală, știut fiind faptul că pentru a promova ai nevoie de un antrenor care să cunoască bine fotbalul de liga a doua, oamenii de fotbal și fotbaliștii ce se învârt prin fenomenul ligii secunde. Or, Aradul e Arad, miticii e… mitici, mercenari în deplinul sens al cuvântului. Marci banul, merge. Nu marci… nu marci. Bineînțeles că persoanele de mai sus se „esclude”.

P.S. Și să mai ziceți că  Roland Nagy, arădeanul – utistul Roland Nagy a fost dat afară tocmai pentru jocul cu lungă și pe-a doua cu care ne-a fericit și încă ne fericește acum și Roșu …

Everestul penibilului