Este de notorietate faptul că Gheorghe Falcă a reuşit să distrugă nu doar câteva arene sportive, ci şi sportul arădean în sinea lui, mai ales sporturile de echipă. Baschetul masculin e mort, cel feminin abia mai respiră, handbalul (masculin şi feminin) a dispărut de ceva vreme, şi echipa de polo stă să tragă cortina, voleiul se chinuie de ceva ani să supravieţuiască.

Mai nou, de această dată conducerea administrativă judeţeană a dat o nouă lovitură sportului, subfinanţând turneul de tenis feminin „Ilie Năstase” (organizat de ani buni în orașul nostru – bravo Anela Freer!). Dacă anul trecut s-au alocat peste 40.000 de lei din bugetul județului, anul acesta suma a ajuns să fie de 4 ori mai mică: 10.000 de lei! Cică, nu-s bani. Dar pentru parangheliile noului director de strategii și comunicare (ce mișto sună) Andraș Ando şi a vicepreşedintei Claudia Boghicevici s-au găsit bani. Peste 50.000 de lei – potrivit informaţiilor noastre – s-au cheltuit pentru a sărbători (!?!) 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean, iar acum vicesa (poreclită Ana Pauker) pregăteşte un nou tun: Festivalul Familiei! Şi tot pe bani frumoşi!

Tenisul? Ce mai contează că turneul a devenit tradiţional, că an de an vin în orașul nostru sportive din peste 10 ţări, cu tot cu staff-urile tehnice, asta însemnând nu doar o publicitate făcută Aradului, nu doar turism (mort, de altfel, în Arad), ci şi bani aduşi în Arad. Pe când Festivalul Familiei duce bani din Arad, din moment ce invitaţii, Andreea Marin şi Virgil Ianţu, vin pe onorarii (şi cheltuielile conexe) mai mari decât banii necesari turneului de tenis. Dar aşa-i la noi, vicesa vrea să fie tare-n… tenis numa’ cu vorba!

Tenis intreruptus