În zilele de 5-6 mai, la  Chişineu-Criș s-a desfăşurat ediţia a XXXVIII-a a „Cupei Crisius”,  fiind aniversaţi  şi  43 de ani de la înfiinţarea Clubului Copiilor din oraş. Organizatorii evenimentului au fost Primăria locală, condusă de Gheorghe Burdan, primar şi Clubul Copiilor, condus de prof. dr. Eugen Gagea. Oraşul Chişineu-Criş se află situat la o distanţă de cca. 25 de km faţă de Gyula, oraşul ungar care găzduieşte cele mai importante instituţii ale românilor din Ungaria.                 

La ceremoniile aferente evenimentului au participat, printre alţi oficiali, Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula- Ungaria, Gheorghe Burdan, primarul oraşului Chişineu-Cris, Florentina Horgea, subprefectul judeţului Arad, Mihai Fifor, senator, Florin Tripa, deputat, consilieri judeţeni ş.a.. Peste 1500 de elevi au luat startul probelor din concursul şcolar interdisciplinar, printre care fotbal, handbal, karting, tenis de masă, informatică etc. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean prezenţi la eveniment, această competiţie este cea mai veche din calendarul şcolar judeţean Arad, şi printre cele mai vechi din ţară.

La eveniment au participat profesori şi elevi de la şcolile din Gyula, Chitighaz, Aletea, Csanadpalota (Ungaria), precum şi ai Şcolii elementare „Frăţie şi Adevăr”, din Alibunar (Serbia). La eveniment, de asemenea, au luat parte mai mulţi reprezentanţi ai etnicilor români din Ungaria, printre care Alexandru Fina (vicepreşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria), Mihai Cerhati (preşedintele Autoguvernării Româneşti din Gyula), Tiberiu Juhasz (preşedintele Autoguvernării Române din Bekescsaba).

Mai mulţi elevi români din Ungaria au fost premiaţi la concursurile desfăşurate în cadrul acestei manifestări. Consulul general Florin Vasiloni a fost invitat de organizatori să decerneze premiile secţiunii de desen a acestei manifestări.

B.P.