Și a venit și ministrul invățământului pe la Arad, Pavel Năstase – pe numele lui de scenă. S-a întâlnit cu mai mulți inspectori școlari generali din județele din vestul și centrul țării, cu politicini etc.. Nu știm ce le-o fi dictat în scurtul timp pe care l-a avut la dispoziție, că, deh, avea omu programul încărcat.

În cadrul descinderii la Arad Pavel Năstase a vizitat ambele două universități arădene, aia privată și aia de stat, a fost pe la târgul de job-uri pentru absolvenți. Un alt punct important pe agenda ministrului Educației Naționale, poate cel mi important, a fost inaugurarea (în sfârșit) a noului sediu al Inspectoratului Școlar Județean Arad, lucrări finalizate după multă, foarte multă vreme – vreo zece ani.

Dar, tupeiști cum suntem nu putem să nu-l întrebăm pe domnu ministru sau pe cei care i-au organizat programul, de ce domnia sa nu a inaugurat și Hotelul Clubului Sportiv Școlar Gloria Arad? Hotel ce are peste 30 de camere și care este situat în Piața Pompierilor, lipit de sala de sport, de judo mai precis, a CSS Gloria Arad. Pentru novici, ambele imobile, sala de sport (aflată într-o stare de degradare tot mai accentuată) și hotelul sunt în administrarea și proprietatea MEN, administrator fiind Inspectoratul Școlar Județean Arad. Ei, bine, hotelul este finalizat în proporție de peste 85 la sută, lucrările fiind începute în 1999 (peste doi ani se vor împlini 20!!! de ani de la demararea investiției) și nici azi nu sunt gata! De ce nu l-au dus organizatorii, în speță șefii de la PSD Arad, pe ministru și la hotelul aparținând de Inspectoratul Școlar Județean Arad? Poate ne răspunde domnul deputat PSD Dorel Căprar, fost sportiv de performanță, care a făcut antrenamente la judo în sala de sport a CSS Gloria, lipită, așa cum am mai zis de hotelul care ar trebui să găzduiască sportivii care vin la competițiile (deloc puține) organizate acolo. Sau o fi ceva putred la mijloc?

Poate că domnul insepctor general al ISJ Arad, domnul instructor de tumbe Claudiu Mladin (verișorul fostului deputat Flavius Măduța, cel care l-a susținut alături de alții granzi de la PSD să preia funția de șef peste învățământul arădean) despre ce și cum se întâmplă la CSS Gloria Arad.

MEN-ul de serviciu