Se pare că este „foame” mare la firma de colectare a gunoiului menajer, industrial și nu numai, din Arad. După ce și-a concediat o bună parte din oamenii de bază (adică, cei care munceau efectiv la măturatul, strânsul etc. gunoiului arădenilor) Polaris SA, firmă cu sediul general în Constanța, a început să ia la rând agenții economici din Arad. Cărora le impune, mai nou, și cantitatea de gunoi pe care trebuie să o „producă”. Concret, zilele trecute cei de la Polaris -însoțiți de organe, au dat o raită pe la agenții economici de la Ștrand, cărora le-a cerut să refacă contractele încheiate… anul trecut. Contracte care era în vigoare. Comercianților de la ștrand le-a fost comunicat noul preț, dar și li s-au sugerat o cantitate de gunoi pe care o vor produce, cu mult mai mare decât în anii anteriori.

Chiar dacă, până acum cel puțin, nu a fost țipenie de client la ștrand comercianții trebuie să achite gunoiul pe care nu-l produc. Că sezonul a început la 1 mai.

Stând drept și judecând strâmb ne întrebăm și noi ca proștii: oare autoturismele înmatriculate pe Polaris și cu care circulă comisarii de la garda de Mediu și nu numai, consumă atât de mult (carburanți etc.) încât Polaris-ul să nu mai biruie cu cheltuielile de întreținere? Cât privește metri cubi de gunoi impus agenților economici de la ștrand, dar și celor din oraș vom vorbi cu altă ocazie.

Garda de medie, ce consumă tot mai mult