Rectorul universității de stat din Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile este în cărți pentru Primăria Arad. Așa cum am mai scris, Jitză Falcă nu prea ar mai avea șanse să-și ducă la capăt mandatul actual de primar. Din cel puțin două motive. Primul, varianta bună pentru el este aceea de a accepta un locu elgibil pe lista PNL la alegerile pentru Parlamentul European. Și să parpale poteca la Bruxelles, acolo unde să-și cheltuiască în tihnă imensa avere pe care a acumulat-o în anii când a fost (și încă mai este) tartorele Aradului. Dacă îi va ieși pasența cu Parlamentul European va fi ferit de ochii „răi” din Arad și România și va fi, pentru el și cine îl va însoți pe acolo, raiul de pe pământ. Trai pe vătrai. Rămâne de văzut dacă și conducerea centrală a PNL, viitorul președinte va îmbrățișa această idee.

Al doilea motiv, mai plauzibil – zicem noi, să scape Aradul de Falcă înainte de încheierea mandatului ar fi tot un mandat. Dar, de arestare. Este cunoscut faptul că Agenția Națională de Integritate a trimis dosarul lui Jitză la Parchetul General pentru continuarea și extinderea cercetărilor în ceea ce privește conflictul de interese în care Falcă este băgat. Este cunoscut faptul că organele de cercetare penală din București au ridicat un vraf (consistent) de documente contabile și nu numai de la Pro Arhitectura, firma soților Falcă, Ela și Jitză, firmă care taie și spânzură pe piața de profil (autorizări, proiecte etc.) în concubinaj și cu largul ajutorl a celor din Primăria Arad. Deci Jitză Falcă direct își pune semnătura pe docomentele respective.

Revenind la subiectul inițial, în situația foarte probabilă ca în Arad să avem alegeri anticipate pentru funcția de primar, în cărți a intrat Ramona Lile. Poate puțini sunt cei care știu că Geanina Ignuța, președinta organizației de femei din PSD Arad, este angajată pe o funcție importantă la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Și, poate mai sunt mai mulți cei care știu să Geanina Ignuța este foarte adând băgată în grațiile conducerii PSD Arad, în special ale senatorului Miahi Fifor, posibil viitor ministru (dacă sursele noastre nu ne „minte„). Cum Ramonei Lile îi expiră mandatul de rector, cea mai bună variantă pentru ea ar fi să treacă drumul. De la Rectoral, la Primărie. Dar, până atunci mai se pot schimba multe. Poate chiar și conducerea PSD Arad, ca să nu mai zicem de un (contra)candidat surpriză de la PNL Arad.

Studentul restanțier