Credem că nu există arădean care a avut treabă pe la Primărie să nu aibe de-a face, direct sau indirect, cu doamna Lilioara Stepănescu, secretarul acestei instituții care are trebui să fie în slujba cetățenului. Nu împotriva lui! Pentru novici, secretarul unei primării este creierul, el vizează, avizează, îl consiliază pe primar, din punct de vedere juridic și nu numai, ce să semneze și ce nu etc.

În ultima vreme nu a fost zi lăsată de la Dumnezeu (apropo, doamna Stepănescu este ceva pocăită, de ceva foaită mai șpețială) să nu se plângă de faptul că la depunerea unor dosare la Primăria lui Falcă și a doamnei Lilioara să nu întâmpine greutăți. Ca în bancul ăla, dacă ai bască e bai că ai bască, dacă nu ai, iară e bai. Niciodată un dosar, pentru renovat fațada clădirii, pentru pus o copertină, pentru diverse alte autorizări, nu este complet. Mai trebuiesc aduse documente suplimentare. De la o instituție sau alta, de la arhitect sau proiectant, de la sula calului etc. Gest care pe lângă faptul că deranjează mai și pune lumea pe drumuri și generează cheltuieli suplimnetare. Nu am auzit până acum pe nimeni să spună că, după indicațiile subalternilor doamnei Stepănescu, a avut dosarul complet din prima!

Deci, în Primăria Arad birocrația înflorește sub ochii blajini și umezi ai edilului șef, pe care-l doare în sulă ca pe bou când fată vaca de problemele, de adevăratele probleme ale arădenilor. Trăiască și înflorească birocrația și „caracatița” creată în cea mai păpătoare de bani publici instituție din Arad. Primăria lui Falcă și a „sorei” Lilioara.

Pace Frace   (P)