Sursele noastre de încredere, care se bronzează cu maieul pe ei pe plajă la Mamaia, hept lângă șezlongul lui Jitză Falcă, au tras cu urechea la ce vorbește dictatorul la telefonul mobil, de ultimă jenerație. Și ne-au informat că pe lângă discuțiile privind manevrele cu autorizațiile de construcții, cu PUZ-uri, PUG-uri și alte cele legate de domeniul de activitate al firmei sale, Pro Arhitectura, Jitză a discutat și problema UTA-ei. Agitat nevoie mare, terminatorul Aradului era supărat pe faptul că UTA BD a căzut, cu mare noroc, la barajul de promovare în Liga 1 cu ACS Poli Timișoara. Echipă care, în condiții normale, poate fi învinsă. Mai ales că nu se bucură nici de sprijinul suporterilor timișoreni, nici de cel al autorităților locale, ACS Poli Timișoara fiind considerată în orașul de pe Bega un fel de avorton al adevăratei Poli Timișoara, rivala de o viață a celor de la UTA.

Nervos și agitat nevoie mare, poate că nu și-a luat boabele, Falcă se pare că a stabilit deja soarta barajului. UTA BD nu are voie să promoveze! Cel puțin dintr-un motiv. NU ESTE GATA STADIONUL! Arenă a cărei lucrări trebuiau finalizate până în toamna lui 2017, adică până la debutul campionatului. Cel puțin așa a susținut, până și în campaniile electorale de anul trecut, întâiul șef al Aradului și cel care s-a crezut buricul PNL-ului. Numai că, nu cu multă vreme în urmă, Falcă a anunțat că lucrările la stadion vor întârzia, termenul înaintat fiind sfârșitul anului 2018. Visuri,Falcă, visuri! Motive obiective ne fac să credem că nici acest termen nu va fi respectat.

Revenind, Falcă nu o vrea pe UTA în „A” din simplul motiv că echipa nu are unde juca. Nici în Arad, nici în județele învecinate, singura soluție vehiculată fiind stadionul din Cluj. Dacă vom fi lăsați să jucăm și acolo, că la Timișoara până-i sula-n veac pururi!

Cum să se facă Falcă de rușine? Cu echipă de „A” care să joace la sute de kilometri distanță de Arad, iar arădenii să vadă meciurile, eventual, la Digi Sport.

Rușine, Gogule Maxilar! Cât despre Șoani Meszar, tartorele UTA-ei, și pupila lui Falcă, acesta nu are altă variantă decât să-l asculte pe Jitză. Că altfel…

P.S. Noi, comuniștii, avem o propunere: să joace UTA la Bătania! Având în vedere că arădenii se duc cu sutele la ștrandul din orașul situat la 20 de kilometri de Arad, și că alte sute de arădeni au case în localitatea din Ungaria și în comunele și satele învecinate, soluția ar fi una oportună și viabilă.

Gogu „goz” Emberel

1 COMENTARIU

Comments are closed.