De curând, RECONS SA, societatea Primăriei Arad – adică a lui Falcă, și-a desemnat un nou Consiliu de Administrație. Dar, despre componența acestuia cu altă ocazie. Tot de curând, odată cu ieșirea la pensie a fostului director Puha, pe numele său de slujitor fidel al lui Falcă, a fost numit interimar Nicolae Mehelean. Fostul primar de la Ineu, cel care dacă nu a fost reales de către concetățenii săi, a fost bun pentru a-i sluji interesele lui… Falcă. Vorba aia, decât în satul tău codaș, mai buine cu funcție mare la oraș! Dar, și despre acest aspect vom mai avea ocazia să vorbim.

Astăzi vrem să vă zicem despre altceva, despre incompetența fostei conduceri a RECONS SA și despre acoperirea pe care Primăria și Consiliul Local Arad a oferit-o acesteia. Cu ce scop? Pentru cine a lucrat până acum RECONS SA? Cine s-a înfruptat din banii arădenilor? Sunt întrebări la care se așteaptă răspuns.

Înainte să trecem la date contabile vrem să vă aducem aminte că RECONS SA are în administrare PARCĂRILE din ARAD, ȘTRANDUL din ARAD, PATINOARUL din ARAD, LOCUINȚELE și SPAȚIILE COMERCIALE din Arad, cele aflate în proprietatea Primăriei, adică a noastră a tuturor arădenilor.

În anul financiar 2014, de exemplu, RECONS SA a avut o cifră de afaceri netă de 4.757.416 RON! Și o pierdere de 785.929 RON!!!!! Asta după ce a încasat bani de la parcări, de la ștrand (intrare, căsuțe, cabine, spații comerciale etc.), de la patinoar, de la locuințele și spațiile comerciale pe care le deține!

În anul financiar 2015, societatea Primăriei a avut o cifră de afaceri netă de 5.940.258 RON și o pierdere de 125.074 RON! Tot din activitățile specificate mai sus.

Oare care dintre noi, arădenii de rând sau dintre oamenii de afaceri ar ține în viață o firmă care pe lângă că suge banii arădenilor mai iese și în pierdere, pierdere susținută tot din banii arădenilor? Muia larga, vorba cântecului.

Arădenii sunt proști de două ori. Odată că plătesc taxele de parcare, ștrand etc. și a doua oară că tot din banii lor plătesc și pierderile înregistrate, an de an, de RECONS SA, firma lor! Și asta sub ochii duioși, calzi și umezi ai primarului Gheorghe Falcă!

Și altceva, cam deodată. Nici până astăzi RECONS SA nu și-a plătit impozitele și taxele locale, la Direcția Fiscală – adică locul de unde se alimentează cu banii arădenilor (vezi facsimil).

Poate vă veți întreba cine se face vinovat de acesată stare de fapt, cine răspunde pentru cheltuirea nesăbuită a banului public, cine sau mai bine zis de ce nu se sesizează nimeni despre aceste aspecte deosebit de grave.

(Vom reveni)

Gospotaurii Comunali