Școala arădeană de sudură a scos, de curând, pe piața muncii încă o promoție de sudori profesioniști, meserie căutată în majoritatea branșelor industriei de profil autohtone și nu numai.
Seriozitatea, profesionalismul, dar şi locul şase obţinut pe plan internaţional la Bratislava, în cadrul concursului „European Enterprise Promotion Awards 2016”, secţiunea „Antreprenoriat responsabil si global”, organizat de Uniunea Europeană, dar şi cei aproximativ 70 de sudori care promovează anual cursurile la una dintre cele mai moderne Şcoli de Sudură, cea din Arad, care funcţionează sub egida Filialei Arad a Confederaţiei Patronatului Român atrage din ce în ce mai mulţi cursanţi, fie tineri care îşi doresc o meserie, fie de altă generație, care îşi doresc o nouă calificare. Bine plătită, atât în ţară, cât mai ales peste hotare. Mai mult, cei care îşi doresc un loc de muncă în domeniul sudurii îl găsesc încă înainte de terminarea cursurilor.
La cel mai recent curs, au fost înscrişi 13 cursanţi, anul acesta printre aceştia fiind doi ingineri care şi-au dorit să cunoască această meserie şi din punct de vedere practice, putând totodată să îşi deschidă propria lor afacere.
„Mă bucur să constat că tot mai multe persoane îşi întorc ochii spre meserii bine plătite şi căutate pe piaţa muncii. De aceea sunt foarte mândru să văd că încă o generaţie de sudori a absolvit cursurile şcolii noastre. Am avut în această serie și doi ingineri, dintre care unul are specialitate în domeniu. Cu toate că sunt absolvenţi de facultate, aceștia şi-au dorit foarte mult să cunoască meseria și din punct de vedere practic, lucru care îi va ajuta mult în producţie. Este o dovadă că meseria de sudor este una căutată şi a avea o calificare în acest domeniu este din ce în ce mai important. Sper ca pe viitor şcolile de meserii să fie tot mai căutate şi tinerii să înţeleagă că este mai corect să ai o meserie foarte bine plătită, pe care să o practici, decât să fi şomer cu studii superioare. Mă bucur că am alături de mine o echipă de profesionişti şi adevăraţi dascăli. Și aici vreau să îi nominalizez pe prof.univ.dr. Tusz Francisc, ing. Lala Petru, ing. C. Popa, dar şi pe Chiţescu Gabriel cel care le-a insuflat cursanţilor dragostea pentru meseria de sudor, din punct de vedere practic. Nu aş fi reuşit nimic fără ajutorul lor. Pentru aceasta încă odată le mulţumesc” – a declarat Ioan Marin Crişan, preşedintele Filialei Judeţene Arad a Confederaţiei Patronatul Român.
B.P.