Corespondență specială din Italia, de la trimisul nostru specialist (măcar dacă nu ar mai veni înapoi!)

„Dimineața pe răcoare. Păi, dimineața pe răcoare. La ei se udă stadioane. Pardon, terenuri de fotbal comunale. Di pi deal de la San Zeno vă transmitem următoarea știre importantă pentru suporterii UTA-ei, dar și pentru primarul Jitză de la Didești. Nici nu ne-am trezit bine (de fapt nu ne vom trezi niciodată) că comuniștii noștri de la Italia ne-au și dus să vedem cum se irigă la ei tarlalele. Și nu orice tarla, ci aceea a terenului de fotbal a comunei cu 1400 de locuitori.

Fraților suporteri ai UTA-ei, că când am văzut că se scoală din gazon niște țâmburuși din care ieșea apă cu forța am zis că suntem pe viitorul stadion al Aradului lui Falcă. Ăla care se va găta la pulivară. Unul dintre comuniștii dintre noi a tras concluzia că ăștia de la Italia nu au ce face cu apa. Și cu curentul. Cum să uzi tu un teren comunal de fotbal în toată dimineața?

Lăsând gluma la o parte, acum știm de ce nu se lucrează nici la stadionul UTA, nici la Motorul. Pentru că muncitorii au fost detașați la Italia să vadă cum se face drenajul suprafeței de joc, pe dedesupt. Și să aplice schema hoarminț și la Arad.

Încheiem aici, că trebuie să ne hidratăm serios. Nu înainte să vă spunem că arădenii și, în special suporterii înflăcărați ai UTA-ei au devenit bătaia de joc a lui Falcă care nu mai termină cu minciunile și stadioanele (Motorul și UTA). Și nu înțelegem și altceva: de ce au ținut romanii cu tot dinadinsul să vină să cucerească Dacia. Ce dracu au văzut la Românica de azi. Poate același lucru pe care l-a văzut și olteanul de Falcă, mânce-l crepu!, atunci când a ales Aradul. (Jitză, când vin îți traduc expresia).”

Komunistul plimbăreț