Ne lamentăm că am devenit raiul mafiei cerealelor și nu știm de ce? Nu vi se pare logic? A fost o vreme, pe când exista Garda Financiara, când numărul de dosare penale, în domeniul comerțului cu cereale, ajunsese la peste 170 pe sezon, confiscările (cu tot cu mijloace de transport) la peste 200.000 tone anual, iar în pușcării sau bătând la poarta lor se afla aproape toată „floarea cea vestită” a contrabandei cu cereale. Numai că la PSD și PNL (adică la USL), era criză mare de fonduri și venea campania electorală, iar politicienii nu au scrupule când e vorba de bani (nu mai sunt nici patrioți, nici îndragostiți de popor și devin imuni la nevoile cetățeanului. În schimb, împroașcă cu minciuni până la sufocare).

De asemenea, Coldea & Co (SRI) se aflau în barca celor ce devalizau bugetul și, geloși pe politicienii oportunști și „orientați”, voiau controlul asupra furăciunilor. Și uite-așa, trinomul mafia cerealelor/politicieni/Coldea-SRI a desființat Garda Financiară, la cererea mafiei cerealelor (și nu numai), încuscrită cu politicul. Exact – pură coincidență, nu-i așa? – când Garda Financiară reușise să determine Guvernul Boc să introducă taxarea inversă la comerțul cu cereale, să elimine din caruselul fraudelor fiscale peste o mie de firme care nu aduceau bani la buget, ci îi furau colectând TVA în numele statului, și să destructureze cele mai mari rețele de contrabandă cu cereale din România. Instituția (la propunerea SRI, pe motiv de corupție), a trebuit eliminată din structura fiscului.

Din păcate, exact cum am prevăzut, din 2013 și până în prezent, cu excepția dosarelor instrumentate în urma actelor de control întocmite de Garda Financiara (multe aflate încă în lucru), nicio instituție (nici măcar mult lăudata, aiurea, Direcția Antifraudă Fiscală) n-a mai înaintat la parchete vreo lucrare privind fraude cu cereale, la nivelul celor întocmite de Garda Financiara. De ce? De ce în condițiile în care Antifrauda a fost coordonată de Coldea-SRI, care-și aroga postura de port-drapel a combaterii evaziunii fiscale și anticorupției n-a făcut nimic în domeniu? Tocmai că v-am dat răspunsul! Garda Financiara a fost desființată, nu pentru că era coruptă, ci din contra, tocmai ca s-a ocupat de mafia cerealelor și era extrem de eficientă în combaterea fraudelor în acest domeniu, nu ca nu s-a ocupat, dovada fiind dosarele cu prejudicii de zeci de milioane de lei aflate pe rolul instantelor sau soldate cu condamnări grele, ce vizau nume de top din acest sector.

Numai că, într-o societate controlată de o clasă politică ipocrită interesată doar de cum să se căpătuiască, și cu un SRI care și-a autosubstituit domeniul de activitate, râvnind la cel atribuit, prin lege, ANAF și pentru că banul anihilează patriotismul, adevărul nu convine. Pentru că ar atrage niscaiva răspundere în contul celor care au desființat Garda Financiară pentru a servi interesele mafiei cerealelor. Dacă lucrurile s-ar fi îmbunătățit și n-ar fi fost vorba de demagogie când s-a procedat la desființarea Gărzii Financiare, aș fi primul care ar aplauda și aș recunoaște competenta, profesionalismul și buna credință a celor ce au luat decizia.

Din păcate, însă, continuăm să trăim și să ne bălăcărim în minciună, lamentându-ne doar pentru a păcăli fraierii care mai cred în bunele intenții ale celor care desființează instituții, mascând abuzurile comise cu sforăieli populiste. Pentru că, adevărul e că cine a desființat Garda Financiară a făcut-o premeditat, la comanda mafiei cerealelor și n-a avut niciodată intenția întăririi controlului fiscal, din contra, a urmărit slăbirea eficientei ANAF în acest domeniu. Adică, au executat o lovitura dură la adresa statului de drept, slăbind forța statului în lupta cu evaziunea fiscală. Adevărul pe care-l ascunde clasa politică și slugile mafiei cerealelor e că Garda Financiară a fost unica și ultima instituție nesubordonată mafiei politice și care nu raporta mafiei politice obiectivele de control și nu aștepta viză pentru programul de activitate de la mafia politică. Astăzi, exact cum și-a dorit mafia fiscală, încuscrită cu cea politică, nu mai există nicio instituție care să poată efectua o verificare neanunțată și nevizată, adică capabilă să realizeze un flagrant. Și asta pentru că mafia cerealelor, din cauza Gărzii Financiare, a înregistrat pierderi uriașe (marfă, bani, mijloace de transport, libertate etc.) fiind afectată direct și clasa politică (rămasă fără „sponsori”). Motiv pentru care n-au mai suportat ca acest lucru să continue, șantajând clasa politică cu oprirea fondurilor dacă nu desființează Garda Financiară.

Acesta este adevărul ascuns care arată cât de ipocriți sunt politicienii și cei ce ne guvernează (inclusiv SRI). Deși au fost și sunt 100% în barca mafiei cerealelor, protejând-o fără rezerve și fără limite, pentru a ascunde penibilul situației și faptul că ei sunt autorii mizeriei ce se derulează în domeniul comerțului cu cereale și a monopolului instaurat de mafie ce obliga fermierul român să vândă marfa în pierdere și să intre în faliment, după care să vândă pământul pe nimic, ipocriți se fac că le pasă. Și că ar dori să reducă fenomenul evaziunii și al monopolului mafiei în domeniul comerțului cu cereale. Aiurea!

Cum puteți crede că-și dau sau își vor da foc singuri la pușculita cu mită? Unde mai găsesc ei sponsori precum „regii” cerealelor din Banat, gen Popa, Manea, Jupânu, unii dintre ei ajunși, din contrabandiști de cereale, șefi de cabinete parlamentare? Ba chiar, dacă analizam atent, contrabanda cu cereale a devenit o pepinieră de cadre politice și, mâine poate, vicepremierul sau chiar premierul va avea în CV niscaiva firme fantomă ce s-au ocupat de colectarea TVA din comerțul cu cereale! Doar nu-i nimic nou sub soarele imoralității politicii românești!

Pavel ROMAN