Niciuna, vă spunem noi, comuniștii de la Flacăra roșie. Stimați tovarăși, și noi am mai mințit pe vremurile noastre (pionieri și uteciști fiind), dar cum mint ăștia ce sunt în fruntea arădenilor mai rar. Falcă ne tot minte, de ani buni, cu stadionul UTA-ei. Cea mai titrată echipă din provincie și, oricum, printre primele din țară. UTA care a ajuns să joace pe la Pâncota, pe Motorul etc., pe terenuri pe care pășteau vacile și oile. Apropo, am văzut o știre cum că șefa de achiziții de la ceva instituție din București a fost săltată de DNA pe motiv că a plătit cu de zece ori prețul la o achiziție făcută. Cum nu vii tu … DNA, Doamne și în curtea Primăriei…

Alți mincinoși sunt cei de la PSD (vorba vine, că e politicieni și ei), președintele Dorel Căprar și ministrul senator Mihai Fifor. Care ne tot promit că se vor demara lucrările la pasajele de pe centura ocolitoare a Aradului. Vax albina! Nicio mișcare. Nu că Falcă ar fi exonerat de minciună și în acest caz, însă cei doi mari și tari de la PSD au luat taurul de coarne (zic ei, că noi zicem că l-au luat de alcteva) și au promis demararea lucrărilor.

Dar, vorba unui fost confrate de breaslă: a promite este o noblețe, a crede în promisiuni este o prostie! Și proștii suntem noi, arădenii, care mai credem în efemerii politicieni.

R.A.Pandula