Ca și în cazul Gărzii Financiare, când a susținut, că instituția n-a făcut parte din ANAF, deși legea spunea exact invers, marele jurist Tudorel Toader, recunoscător „stăpânilor” care l-au păstrat în funcție, mai „violează” o dată Constituția și scuipă în față românul neînregimentat politic și recidivează cu o cretinătate pe măsură celei din OUG 74/2013. Făcând pe doctul și afișând aerul unei somități incontestabile, Toader încearcă să ne prostească că reabilitarea este sinonimă cu prescriptibilitatea și, stupid și pentru bobocii de la drept, cu amnistia. Adică, pentru ca Dragnea să ajungă prim-ministrul României, respectiv să-și realizeze visul mafiot, orice infractor din România (care n-a comis fapte imprescriptibile) poate deveni polițist, procuror, judecător, funcționar public etc.

Mai pe înțelesul lui Gâgă, polițiștii vor deveni colegi cu hoții, tâlhării, violatorii, procurorii și judecătorii. Idem, cu hoții, tâlharii, prostituatele, peștii, spălătorii de bani, traficanții de influența și șpăgarii. Inspectorii din ANAF colegi cu evazioniștii condamnați pentru sustragerea de la plata obligațiilor fiscale sau sustragerea de la buget a banilor publici. SRI-istii cu hackerii, gen Lucifer și cu cei care au fraudat fonduri europene ori cu cei care au spălat banii organizațiilor teroriste în România, etc.

Că doar n-or fi proști să nu profite de o asemenea oportunitate cretină și să scape ocazia toate haimanalele și toți infractorii! Altfel, se pot adresa Curții Constituționale pentru discriminare, pentru că, așa cum argumentează „specialistul” Toader, dacă fapta comisă este prescriptibilă e ca și cum n-ar fi comis-o, având aceleași drepturi cu cel care a fost corect și cinstit.

Într-o astfel de logică, tudoristă, Mazăre poate deveni coleg cu Koveși, Udrea poate deveni șeful lui Coldea, Fenechiu șeful CSM, Nuțu Cămătaru coleg cu ministru de interne, Dan, etc. Și, în aceeași logică, familia poate cere reabilitarea lui Ramaru! Dacă o astfel de enormitate se va legifera, România va deveni pământul făgăduinței, mai ceva ca SUA, toate structurile Costa Nostra, Camorra, Yakuza și toate structurile mafiote ale căror membrii n-au comis fapte imprescriptibile, vor invada România, luând cu asalt administrația publică!

Pavel ROMAN