Cunoscut pentru preocuparea acordată spațiilor verzi, consilierul independent Marin Lupaș solicită mai multă implicare în gestionarea pădurii Ceala și a locurilor turistice din împrejurimi. Se pare că autoritățile, parcă plecate în vacanță, nu au rezolvat pe de-a-ntregul treaba după ultima furtună – la această concluzie a ajuns Lupaș după o vizită la fața locului ca urmare a sesizărilor cetățenilor.

Din păcate, încă mai sunt urme ale furtunii de acum câteva săptămâni ce a făcut ravagii în municipiu. Da, căile principale de acces au fost curățate, însă există numeroase exemple la marginea drumului de trunchiuri de copaci despicate, cu crengi gata să cadă peste trecători. Nu mai zic de ce găsim în interiorul pădurii, la doar câțiva metri depărtare de drumuri, dezastrul a rămas același de acum câteva săptămâni. Parcă au plecat cu toții în vacanță și a fost lăsat totul așa, de izbeliște, fix într-o perioadă în care arădenii ar ieși la aer curat. Dacă nu au destule utilaje sau instrumente pentru a face curățenie, să ceară fondurile necesare, de la Consiliu, de la Ministerul Mediului, dacă ar fi mai implicați, ar găsi soluții pentru pădurea Ceala. Degeaba avem această bijuterie verde, dacă autoritățile, care or fi ele, Ocol Silvic, Consiliu Județean, Primărie, nu știu să aibă grijă de ea în mod corespunzător”, declară consilierul independent.

 

Accesul spre „Trei Insule” trebuie și el facilitat

Este bine-venită ideea de a transforma podul de pontoane înspre Insula Mureș în pasarelă permanentă, acolo fiind zeci de familii care petrec timpul liber și chiar locuiesc în acea zonă. Sigur, trebuie făcută îndiguirea, să se intre în legalitate. Dar momentan, pasarela este doar o idee, până se va ridica efectiv o construcție permanentă acolo va mai dura mult timp. De aceea trebuie făcute reparații atât de necesare la pontoane, aduse din cele care nu mai sunt folosite la Ștrandul Neptun. Chiar și drumul dinspre Zădăreni, aproximativ un kilometru, acum fiind doar drum agricol, ar trebui făcut, poate din fonduri europene. Este nevoie de el pentru urgențe, dacă este un incendiu sau incident acolo, trebuie să fie acces facil pentru mașinile de intervenții. Oricum, am înțeles că nici curentul nu a revenit corespunzător la Trei Insule după furtună. Parcă tuturor responsabililor nu le pasă, pare că autoritățile au plecat și au lăsat totul așa de izbeliște”, concluzionează Marin Lupaș.