Compania de construcţii PAB România din Arad, controlată de Ion Sandu, 56 de ani, fostul fi­nan­ţator al UTA Arad şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, caută 615 angajaţi, cele mai multe locuri de muncă fiind pentru dul­gheri (150), fierari be­tonişti (150), lăcătuşi mecanici (130).

„Avem nevoie de oameni atât pentru proiectele de construcţii lo­cale, pentru fabrica de confecţii metalice, însă mai ales pentru punc­tele de lucru din Anglia şi Germania. Pentru activitatea desfă­şu­rată în ţară căutăm în jur de 200 de oameni, însă cele mai multe joburi disponibile sunt în străinătate“, au de­clarat pentru ZF Transilvania reprezen­tanţii departamentului HR din ca­drul companiei P.A.B. Ro­mânia.

Compania din Arad a fost im­plicată în construirea a 34 de maga­zine Dedeman, dar a construit şi pri­ma clădire din proiectul The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca de fondul de investiţii NEPI şi de antre­prenorul Ovidiu Şandor.

Compania P.A.B. România a rea­lizat anul trecut o cifră de afaceri de 276,5 milioane de lei (61,5 mi­lioane de euro), în creştere cu circa 44% faţă de anul anterior, un profit net de 30,4 milioane de lei (6,7 mi­lioane de euro), având un număr mediu de 303 angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.”

Acest articol a apărut în Ziarul Financiar din data de 23 august. Comuniști cum suntem nu putem să nu băgăm de seamă următorul aspect: nimeni nu este profet în orașul lui. Concret, comuniști cum suntem nu putem să nu ne întrebăm cum de Camera de Comerț Arad nu a inclus firma PAB România în Topul anual al firmelor arădene? Concret, de ce președintele Seculici a omis (intenționat zicem noi) să premieze firma condusă de către Sandu Ion, firmă care a mai construit, printre altele, Metro etc.? Seculici a cărui firmă, moștenită, Proiect SA a devenit falimentară. Și când te gândești cine este purtătorul de stindard al agenților economici arădeni… mai că îți aduci aminte de Falcă și de faptul că cine se aseamănă se adună.

D.R.S.