Celor care nu știu cum este rânduiala la Gurba le spunem noi, așa cum am cules-o direct de la sursă: unu-ncarcă, doi dăscarcă! Așa se întâmplă, sau cel puțin s-a întâmplat și în Aradul lui Falcă, mai precis pe strada Decebal. Stradă care a fost peticită (că asfaltată e prea, prea mult spus) de către una dintre firmele de casă ale primarului Falcă, ce face lucrări (cârpeli) de mântuială pe bani buni. Firma în cauză, de fapt muncitorii ei se pare că s-au supărat pe cei de la Hotel Aradul, stabiliment situat – ați ghicit – pe strada Decebal. Numai așa se poate explica că la aproape o lună de la plecarea acestora, că de finalizat lucrările nu poate fi vorba, în fața hotelului tronează o movilă de asfalt întărit beton!

Degeaba au vorbit cei de la hotel cu autoritățile, cu enjinerii de la firmă, cu muncitorii, că dâmbul de asfalt tot acolo a rămas. Ca amintire probabil, cum că asfaltatorii au trecut pe acolo. Și-au marcat zona, cum se mai zice, ca cânii!

Faină treabă, n-ai ce zice. Așa cum am pomenit mai sus: rânduială ca la Gurba. Din păcate, întreg Aradul a ajuns un fel de Gurba mai mare. Adică, o comună mai răsărită. Și când te gândești că Jitză Falcă se laudă că a absolvit facultatea de drumuri din Timișoara… Mai bine aveam popă primar, că atunci eram cu sufletul împăcat.

Ne gândeam că, poate, dacă Falcă ar trece pragul Hotelului Arad (pe care l-a trecut de zeci de ori în vremuri de mult apuse pe când nici în visurile sale erotice nu visa să ajungă unde este acum, pe vremea când era un puțiflender în subordinea lui Caius Parpală) s-ar împiedeca de dâmbul de asfalt. Dar cum Jitză își petrece vremurile, pe banii arădenilor, prin hoteluri de lux din București, Bruxelles, de pe Coasta de Azur sau din alte zone la fel de exotic de scumpe… la ce să te aștepți. S-a ajuns individul.

Drodul și pufoaica de la RADM