Vineri 29.09.2017, de la orele 17.00, Atrium Mall devine  în cel mai captivant laborator științific

În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare.  De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Cercetătorii dau întâlnire arădenilor la Centru Comercial Atrium Mall (zona Info, lângă lift). Ingineri, exploratori şi inventatori își aduc cele mai noi decoperiri și invenții într-un loc prietenos unde vizitatorii vor fi introduși într-o lume plină de lucruri fascinante, începând cu ora 17.00.

Experimentele din cadrul evenimentului vor scoate la iveală ingredientele ascunse din băuturile răcoritoare, vor transforma cuprul în aur și îi vor convinge pe vizitatori că botanica este cu adevărat distractivă.

Toată lumea are două mâini și două picioare dar ce stă la baza mișcărilor oare știm cu toții? Arădenii vor avea ocazia să afle cele mai interesante lucruri despre grupele de mușchi și ce este cu adevărat flexibilitatea.

Cum știința are un strop de magie, aceasta va fi adusă de dovleacul pufăitor, licuricii fără sclipici și focul rece. Pe lângă acestea vizitatorii vor găsii multe alte invenții ale cercetătorilor locali.

În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și dicuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la intrebările cele mai încuietoare.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente.

Organizatori și parteneri locali: Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Atrium Mall, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Arad și Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Pentru mai multe informații vizitați: www.noapteacercetatorilor.eu