Ediţia din acest an a Festivalului Vinului, desfăşurată în Parcul Eminescu, este pe daparte cea mai slabă din ultimii ani. Nu o spunem noi, comuniştii de la Flacăra roşie, ci o spun arădenii prezenţi în număr mic în primele două zile (vineri şi sâmbătă), dar şi unii dintre agenţii economici. Să nu fim prea răi, totuşi, că e duminică azi, decât nimic este bine şi aşa. Cei care au fost la festivalul similar desfăşurat la Timişoara au zis că suntem departe de tot faţă de rivalii noştri de la sud. Asta e! Se vede de la o poştă acest lucru şi nu numai în acest domeniu diferenţa dintre Timişoara şi Arad fiind imensă iar „hăul” dintre cele două oraşe, conduse de oameni de dreapta, fiind tot mai mai adânc şi tinde să se adâncească în continuare.

Că la un festival de vin a lipsit cu desăvârşire pastrama de oaie, de berbecuţ sau alte specialităţi de acest gen e oarecum de înţeles: arădenii nu sunt prieteni prea buni cu oaia (cum este ministrul Daea). Deşi, pe lângă un must şi un pahar de vin ar fi mers, spun unii dintre arădeni şi o tocăniţă de batal sau o pastramă la grătar. Dar, poate data (a)viitoare.

Apropo, încă de vineri, din prima zi de aşa zis festival, agenţii economici s-au trezit că Primăria Arad le-a băgat pe gât zeci de seturi de pahare de sticlă! Pahare în care să vând vândă lichidul lui Baachus. Nimic neobişnuit, la alte festivaluri acest lucru este un obicei, paharele fiind inscripţionate. La Arad, pahare normale pe care comercianţii şi producătorii trebuiau să le vândă cu 3 sau 4 lei doritorilor de vin. Numai că agenţii economici nu au primit factură pe pahare de la organizatori, pe cale de consecinţă neputându-se încărca şi ulterior descărca în gestiune. Cum să emitem bon fiscla pe ceva ce nu avem în stoc? – au spus unii dintre comercianţi, aşa, cu jumătate de gură. Dar…

Una dintre prezenţele indite la acest festival al vinului a fost cea a unui vânzător de bere. În pahare de plastic!? Deci, el a avut voie. Cel care ne-a sesizat aspectul şi care ne-a trimis poza de mai sus ne-a mai zis că berea, chiar dacă se numeşte Arădeana, este produs în Cehia şi îmbuteliată în Timişoara.

O altă nemulţumire cauzată de lipsa de profesionalism a organizatorilor este aceea că la un festival de vin se asortează muzică populară, de petrecere, de inimă albastră, de beţie dacă vreţi. Aşa cum a fost în prima seară, vineri, când în program au figurat Lavinia Răducanu cu trupa Rromak, Fanfara de la 10 prăjini,Ansamblu Rapsodia din Arad, Emil Drăgoi şi taraful etc. Că sâmbătă a fost Proconsul, iar duminică Cargo (plus alte trupe de gen), este la fel cum la un festival de muzică clasică aduci în faţa sălii de concert tarabe de mici şi bere la halbă.

Dacă mai vreţi să auziţi şi alte nemulţumiri mai aveţi vreme să ajungeţi în parcul din spatele Primăriei, că vremea e tănără, numa ce o ieşit lumea de la biserică.

Dan Hălbaru 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAre perfectă dreptate Tăriceanu!
Articolul următorLUNI

1 COMENTARIU

Comments are closed.