În ce naiba de țara trăim? Chiar vor să introducă minciuna și manipularea ca mijloace de comunicare media, oficiale și un întreg popor să accepte prostituția morală că un mod de viață normal? Cine-l mai poate crede capabil pe acest ministru (Ionuţ Mişa – foto) să conducă un minister și să aibă pretenția că subordonații săi să fie corecți și să aplice legea nediscriminatoriu când el, mințind cu nerușinare (n-are nici o scuză la acest nivel pentru că avea posibilitatea să verifice cifrele, comparându-le cu statisticile Ministerului Finanţelor), servește interese oculte?

Înțeleg să servești, în calitate de funcționar public, interesul public și să aplici cea mai bună soluție ce servește interesului public. Poate că măsura trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, prin prisma reducerii evaziunii fiscale, nu e o măsură rea (deși am mari îndoieli că se va reflecta pozitiv în bugetul public, pentru că ponderea celor care nu plătesc contribuțiile o constituie firmele în care statul este acționar), dar de ce e nevoie de minciună pentru a introduce ceva corect și necesar?

Faptul că apelezi la minciună mă face să cred contrariul: că ministrul finanțelor ştie adevărul, respectiv că trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat va genera uriașe probleme și, în lipsa unor argumente, apelează la minciună ca argument. Ce credibilitate mai poate avea acest ministru pe viitor? Nu s-a compromis moral? Și dacă a fost prost informat, tot nu e o scuză plauzibilă. La acest nivel, dacă ai demnitate și caracter, îți asumi prostia. Dar ați văzut politicieni cu demnitate? Eu nu! Sunt că hienele: odată ajunse la pradă nu pleacă de bună voie și fără să muște!

Pavel ROMAN

foto: ziuanews