Domnu ministru de la PSD Arad, cel ce e pus să apere țara de duşmani, Mihai Fifor pe numele său, întâmpină mari baiuri în sectorul său de activitate. Mai precis, la Stoenești, în apropiere de Deveselu, ministrul Fifor are o problemă de interes național, o problemă strategică de apărare a țării. Până să vă relatăm despre ce e vorba vă spunem doar că kolegul său de la agricultură, Petre Daea, i-a pus gând rău.

Se pare că după ce oile lui Daea au scufundat crucisătorul rusesc în Bosfor, rușii lui Putin l-au contactat pe ministrul de la agricultură și l-au momit cu ceva. Pentru ca oile unui cioban ce are saivanul în apropiere de Baza Aeriană americană de la Deveselu, și unde se știe că este activat și un scut anti-rachetă, să distrugă baza. Cum? Simplu! Oile din turma respectivă, care cu siguranţă sunt mai vechi pe pământul de acolo decât rachetele americanilor, se freacă zilnic gardul bazei declanșând regulat alarma, perturbând astfel activitatea bazei.

Al dracu ruși, cum s-au gândit ei să scape de scutul anti-rachetă american şi să le facă probleme parlamentarilor de Arad, Fifor şi Căprar. Noi credem, aşa cum am mai zis, că Daea a fost cumpărat de ruși să introducă în schemă oile. Dar, cum nu avem confirmare oficială, așteptăm un răspuns de la ministrul Fifor. Sau/şi de la Dorel Căprar, şeful comisiei de apărare împotriva oilor din Camera Deputaţilor.

Iată ce au spus televiziunile referitor la acest caz: „Reprezentanţii Bazei NATO de la Deveselu nu au vrut să comenteze subiectul, însă există o lege care reglementează modul în care se poate construi în apropierea obiectivului militar. Orice construcţie ridicată pe o rază de 4 kilometri în jurul unităţii militare are nevoie de avizul Ministerului Apărării Naţionale. Saivanul ciobanului este la doar 30 de metri de gardul unităţii militare. Consiliul Local Stoeneşti şi MApN au dat ciobanul în judecată şi îi cer să mute adăpostul de animale. Omul, la rândul lui, susţine că saivanul e acolo de dinainte de unitatea militară şi refuză să plece fără să fie despăgubit.

Localnicii îi ţin partea ciobanului:

– Cu ce să deranjeze, pă ce e soldaţi acolo mulţi? E pază. Ori fi mai multe rachete decât oi… ha ha!

– Nu înţeleg ce o să facă câteva oi acolo pentru armata americană, nu pot să-mi dau seama aşa ceva.

– Şi-a băgat nişte bani acolo, a făcut o investiţie ceva, nu vine (vin, corect – n.r.) americanii… că noi suntem puternici hai să-i luăm omului.

Ciobanul a refuzat să fie filmat dar susţine că a ridicat saivanul în 2008. Legea privind zona de securitate din jurul bazei militare a fost dată în 2013. Magistraţii Tribunalului Olt trebuie să decidă acum cine a fost primul: oaia sau scutul.”

Dorel MILITARU – corespondent de front