Fu luni ședință mare la Consiliul Local a Aradului. O mai fost și până amu, da asta de azi fu cu supărări! S-o supărat a nost Jiță Falcă, adic[ Celentano de Arad, omu cu cele mai mari ouă de acolo din Palatul cela mare din mijlocu orașului. După ce i-o sfădit și pă ăla de-l numea președinte dă ședință, Bulbuc se cheamă el că mă uitai io pe țâdula aceia din fața lui și pă o doamnă secretară, una veche pă la Palat pe nume Lilioara, că iștea doi tot bolborosau cu unu din sală pă nume Vărcuș, un fel dă șăf a lu cei care sunt comuniști ca iștea de la Flacăra Roșie, da mult mai urâți. N-o fo dăstul că io beștelit pă iștea doi că iar s-o supărat a nost cela din frunte cu o „pamblică” tricoloră peste chiept, că una ce să zâcea prin sală că o cheamă doamna Andreica și îi ceva mare directoreasă pă la o făbricuță de furat bani a lu cela cu „pamblică” și a lu cela cei ungur el, ciovârgău pă la Consiliu, Andraș Ando acela. Că tulai domne cât or putut ciordiles aiștea doi cu ajutoru lu directoreasa asta.

No, da stai să vezi dă ce s-o mâniat Falcă că dă ce s-o dus asta și o dat ceva esplicații lu cela ce vă zâsăi mai înainte, la șefu comuniștilor de la PSD. Tulai Doamne, cum o sfădito pă directoreasă că era să înghită biata microfonu la care o grăit, da s-o roșit tătă, o băgat capu întră umeri și o fujit iute la locu ei. Noi ne-am temut că o și bate ludu cela cu „pamblică”.

Io vă zâc drept că nu mă mai duc la ședințe dă astea, că m-o trimăs Romi sub acoperire. Da io mă tem că mă dăscopere acela ce e șăfu la Palat, Jița Falcă că mis de la Flacăra Roșie și o sări pă mine și mo zugruma, că după ce o făcut cu aiștea tri azi, care îs dea lui, numa doamna ceea pe nume Podea de la Eujen Potier mai poate avea grije dă el.

Ptiu, bată-l să-l bată dă dilău!

Acoperitul din Palat