Investitorul care vrea să pună mâna pe clubul UTA, Adrian Florin Manea, fiul regretatului și fără de pată sportiv Nicolae Manea, legendă a Rapidului, nu este nici pe departe ce ar vrea el să pară a fi.

A venit la Arad, s-a afișat cu indivizi dubioși, parteneri de afaceri din peninsulă de care nu au cunoștință italienii ce compun comunitatea oamenilor de afaceri din Arad. Miercuri l-a luat și pe Liviu Ilea care a fost omul lui Massone la defuncta Șoimii Pâncota de după Piroș și încearcă să convingă lumea fotbalistică să-l acceptăm ca pe un Messia, care ne va aduce iar la stadion cu mic cu mare și vom cunoaște gloria de altădată. Îl crede cineva?

Din păcate, omul nu prezintă nici o garanție morală. iată ce s-a scris în presă, de exemplu pe hotnews.ro, pe 27 octombrie 2004:

Romanul Florin Adrian Manea, arestat saptamina trecuta la Chambersburg (SUA), sub acuzatia de folosire a unor carduri de credit false, este, se pare, fiul lui Nicolae Manea, antrenorul echipei nationale de fotbal-tineret, relateaza Mediafax. Numele si virsta tinarului retinut de autoritati coincid cu acelea ale fiului lui Nae Manea, care a evoluat in Divizia A, la Gloria Bistrita.

Desi incearca sa se eschiveze, tehnicianul nu neaga faptul ca persoana care va fi audiata de tribunalul din Franklin este fiul sau. In plus, presa de peste Ocean noteaza ca Florin Adrian Manea este un cunoscut fotbalist din Romania.
Nascut pe 16 aprilie 1976, Florin Adrian Manea, fiul lui Nicolae Manea, a jucat fotbal in Divizia A la Gloria Bistrita, in sezonul 1996/ 1997. El a evoluat pe postul de atacant si a disputat doua meciuri in primul esalon. “Am auzit si eu de asa ceva, insa nu pot spune nimic. Nici ca este el, nici ca nu e cel implicat. Am vorbit cu el vineri, dar nu mi-a spus nimic.

De atunci, incerc sa-l sun, dar imi intra robotul. Chiar dupa meciul cu Armenia (n.r. – 16 noiembrie, la Erevan), intentionam sa ma duc la el, in concediu”, a declarat antrenorul.

Cautiune de 1,1 milioane de dolari

Conform informatiilor furnizate chiar de Nicolae Manea, Florin Adrian este casatorit si se afla de sase ani in SUA, fiind rezident la Washington, unde arbitreaza si antreneaza doua grupe de fotbal la Colegiul Sportplex, una de baieti si alta de fete. “Nu a avut nici o problema acolo. Poate este vorba doar de o coincidenta de nume.
Nu-l vad in stare sa faca asa ceva. Pentru mine e o enigma”, s-a incurajat singur Manea.
Cotidianul “Herald Mail” noteaza ca romanul a fost arestat, cautiunea fiind stabilita la suma de 1,1 milioane de dolari. Potrivit politiei, impotriva lui Florin Adrian Manea au fost formulate patru capete de acuzare pentru utilizare de carduri de credit false si trei pentru uzurpare de identitate. In plus, acesta este acuzat si de conspiratie la comiterea de falsuri.

Procurorul Richard Alloway a precizat ca a fost stabilita o cautiune asa de mare pentru ca autoritatile au considerat ca exista riscul ca invinuitul sa paraseasca teritoriul SUA.

“Provine dintr-o familie bogata”

Nicolae Manea a dat totusi de inteles ca stie mai mult decit vrea sa spuna. “Am auzit ca este vorba de o cautiune de un milion de dolari. Dar ce a facut, a omorit pe cineva? Exista o neconcordanta totusi, incidentul a avut loc in Pennsylvania, iar el sta, impreuna cu sotia, la Washington”, a adaugat antrenorul nationalei de tineret.
Potrivit editiei electronice a publicatiei “The Sentinel”, care il citeaza pe procurorul Richard Alloway, autoritatile americane cred ca Manea provine dintr-o familie bogata si ca este un cunoscut fotbalist din Romania.
Ancheta referitoare la acest caz a demarat pe 9 septembrie, cind un barbat a intrat in magazinul “Wal-Mart”, din Chambersburg, si a achizitionat bonuri de cumparaturi in valoare de 1.500 de dolari, folosind carduri de credit false. Angajatii au precizat ca barbatul respectiv s-a prezentat ca fiind italian si a sustinut ca intentioneaza sa-i faca un cadou sotiei.

Pe baza inregistrarilor efectuate de camerele de supraveghere, a fost identificat Florin Adrian Manea. Ulterior, bonurile au fost schimbate pentru bani gheata si bunuri in Huntington Beach.

S-a intors la locul “crimei”

Manea si un alt barbat, Petros Luis Colla, au fost arestati la acelasi magazin, “Wal-Mart”, din Chambersburg, joi, dupa ce vinzatorii l-au identificat pe roman ca fiind persoana care cumparase bonuri in septembrie, cu un card de credit fals.

Colla a declarat politiei ca, impreuna cu Manea, a facut cumparaturi la un magazin din Frederick, dupa care s-au deplasat la Chambersburg, unde au fost verificati de doua ori inainte de a achizitiona doua bonuri pentru cadouri, in valoare de 500 de dolari.

In acel moment, un angajat al “Wal-Mart” l-a recunoscut pe Manea, cei doi au fost retinuti, iar cardurile de credit le-au fost verificate minutios. Angajatii au descoperit astfel ca numarul de cont de pe card nu se potrivea cu numarul inregistrat atunci cind cardul a fost verificat electronic.

Asupra lui Colla au fost gasite si alte carduri cu numele sau, dar care aveau datele de cont ale altor persoane. Acesta a fost acuzat de frauda, fiind totusi eliberat conditionat.

Zlati, condamnat pentru aceeasi infractiune

Aurelian Zlati, fost fotbalist la FCM Bacau, a fost condamnat, in urma cu doua saptamini, de un tribunal din Norfolk (Marea Britanie), la 21 de luni de inchisoare pentru ca fura bani cu un card fals.
Zlati (27 de ani) a fost arestat pe 13 august, in oraselul Yarmouth, in timp ce scotea bani de la un bancomat, utilizind un card fals. Romanul a sustinut in fata instantei ca a acceptat sa faca acest lucru in schimbul sumei de 375 de euro. Zlati plecase legal in Anglia, impreuna cu prietena sa, in urma cu aproximativ un an.

Ca să fiți siguri că așa este, mai jos avem și un printscreen din ziarul local, de pe 26 octombrie 2004:

 

Nu înțegem cum  de nu a verificat nimeni de la club sau primărie persoana și anturajul și au stat la discuții, au semnat un contract de confidențialitate și plănuiesc să colaboreze … chiar că s-au întânit hoții cu proștii … sau invers … că toți par o apă și-un pământ …

 

Comisarul Catani