Șmecherie, șmecherie, dar să o știe toți arădenii plătitori, obligatoriu, de taxe. Fie persoane fizice, fie persoane juridice, adică firme. Mai ales persoanele juridice, că pentru ei taxele sunt mult, mult mai mari. Când facem aceste afirmații ne referim direct la Serviciul de salubrizare al Aradului, al întregului județ, pe care ni-l bagă pe gât, în aceste zile, Falcă și Marini Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Și asta prin implementarea proiectului ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) SIGD (Sistem Intergrat de Gestionare a Deșeurilor) Județul Arad. Pe scurt, este vorba despre un proiect pe fonduri europene, demarat în urmă cu câțiva ani buni, care a „pornit” prost din start, pe vremea când la CJArad era șef Nicolae Ioțcu, aflat acum la „mititica”, la Popa Șapcă, la Timișoara. Nu lipsit de importanță este faptul că șeful ADI SIGD Arad (proiect pe fonduri europene de circa 30 de milioane de euro, după cum știm noi) este Adrian Țolea, fostul vice de la CJA. Concret, acest ADI SIGD este un „serviciu de salubrizare, colectare separată (selectivă) a gunoiului menajer și industrial, transportul separat al deșeurilor similare provenite din activități comerciale din industrie și instituții, inclusiv fracții colectate separat” bla, bla, bla.

Ei bine, acest contract se colectare selectivă a fost atribuit, la sfârșitul anului trecut, firmei RETIM Ecologic Service SA Timișoara, firmă care face parte din grupul RER. Grup care, în urmă cu câteva luni, a câștigat și licitația pentru curățenia publică în municipiu și care, din aprilie, va lua locul POLARIS-ului din Constanța în ceea ce privește colectarea gunoiului menajer din Arad.

Și să nu vă mai ține mult, la RETIM Ecologic Service SA acționari sunt Consiliul Local Timișoara, cu 50%, și RER București, tot cu 50%. Adică, banii plătiți de arădeni pentru ridicarea gunoiului, colectarea selectivă – chipurile, merg în buzunarul Primăriei Timișoara și ale RER-ului bucureștean (o firmă privată)! Pe scurt, pubelele pe care mulți dintre dumneavoastră le-ați putut admira „aruncate” în fața Aeroportului Arad (vedeți că e bun și aeroportul la ceva) și cele 85 de autospeciale de transport gunoi, cumpărate pe fonduri europene, vor deservi RETIM-ul Primăriei Timișoara!

În ultimele zile, lucru sesizat doar de partea „specială” a presei arădene (că restul e aservită lui Falcă și intereselor acestuia), o mână de oameni „școlați” bat din poartă în poartă să încheie contracte de „prestare a serviciului de salubrizare a localităților”. Unii, mai fraieri, au semnat contractele, chiar dacă mai aveau și altele, cu alți operatori, alții nu au semnat. Cert este că tariful (transformat abuziv din tone la metru cub, dar despre șmecheria asta vom vorbi cu altă ocazie) este de 112,75 ron plus TVA. La cartoane, plastic, sticlă sunt alte tarife, mai mici. Iar tariful de închiriere al pubelelor, de trei culori sunt pubelele că doar e colectare selectivă, este de, ATENȚIE!!!!, 23,31 ron/lună! Hoție la drumul mare pregătește să implementeze Falcă, Cionca, Adi Țolea și alți sugători și tocători de bani. Banii arădenilor, să fie clar.

Dacă administrația arădeană a decis, în urmă cu câțiv că Salubritate SA trebuie musai închisă, în favoarea celor de la Polaris SA Constanța, timișorenii au fost mai deștepți și s-au asociat. Și acum ne iau banii pe gunoiul pe care-l transportă la groapa din… Arad. Faină afacere, ai făcut Falcă!

 P.S. Din cele 85 de autospeciale de gunoi, nou- nouțe, nu funcționează niciuna. Sursele noastre ne-au spus că de câți ani stau în curtea unei instituții din Arad (ce aparține de Consiliul Județean Arad) mașinile au fost descompletate, unele nu mai au motoare, cutii de viteze, electromotoare etc. Na, că le-am tras-o (sau cel puțin cei care au fost autorii „măcelului” asupra autospecialelor cumpărate pe bani europeni) timișorenilor de la RETIM! 

Pubeaua