Noul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, lt.col.ing Cristian Gârbău s-a ales cu o plângere penală de toată frumusețea. Cum cercetările în acest caz sunt încă la început ne rezumăm a vă spune doar că acesta ar fi intervenit, brutal, într-un concurs pentru ocuparea unui post aflat în subordinea sa. Cel puțin așa susține lt.col.(r)dr.ing. Cristian Deme, cel care a participat nu cu mult timp în urmă la concursul organizat de ISU Arad pentru ocuparea funcției vacante de ofițer specialist I la Serviciul Logistic, Compartimentul Patrimoniu și Imobiliar. Practic, dl. Deme susține că a fost împiedicat să participe la acest concurs organizat de către ISU Arad și care, după cum se pare, este unul cu dedicație.

Plângeri și petiții au fost făcute, până acum, la IGSU București, ISU Arad, DGA Arad, Tribunalul Arad etc. și așa cum am mai spus cercetările fiind în derulare ne abținem să facem alte comentarii până la finalizarea acestora. Însă cum fum fără foc nu iese…

În altă ordine de idei, se pare că mai nou ISU Arad este un fel de stat în stat. Și când facem această afirmație ne bazăm pe declarațiile unor agenți economici și  nu numai care au apelat la această instituție pentru obținerea autorizației ISU necesară pentru funcționarea obiectivelor comerciale, medicale etc. pe care le dețin. Și care au fost îndrumați către firmele de casă ale ISU Arad (coordonate de către angajați sau foști angajați ai ISU) pentru întocmirea dosarelor necesare autorizării. Lucru foarte grav dacă se va dovedi că este adevărat.

Acum, pe lângă instituțiile pomenite mai sus, mingea se află și în curtea Prefecturii Arad, șeful ierarhic al ISU Arad, care ar trebui să aibe și să facă în cel mai scurt timp posibil lumină în situația (situațiile) creată de către noua conducere a ISU Arad.

P.S. Avem și numele noului sau mai bine zis câștigătorului concursului de la ISU Arad, dar din motive obiective nu vi-l putem face public. Mai ales că este un coleg de breaslă.

BOB-ul sereist