Propagandă bolșevică pe principiul: exterminați intelectualii că nu ne permit să mințim un popor needucat și ignorant, ușor de manipulat prin minciună! Tipic anilor 50, în care comuniștii aveau ideologi pe Ana Pauker, Bodnarenko, Pintilie etc. și toți exterminatorii intelectualității românești interbelice.

Apropo! Dacă tot am ajuns la astfel de mizerii antiintelectuale în spațiul public, de ce nu propuneți și reînființarea reeducării la Aiud, Pitești, Gherla, a tuturor celor care nu sunt de acord cu politica PSDragnea? Văd că revanșardismul comunist vă inspiră și vă determină să înfierați, cu mânie proletară cretina și analfabetă, tot ce e valoare intelectuală în România!

Apropo! Tare aș fi curios să-i văd CV-ul celui care are atâta tupeu încât să declare că un Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu sau Andrei Pleșu sunt „gunoi”. Nu de alta, dar astfel de mizerii nu pot fi scrise decât de niște tembeli needucați, care au băut cerneala în școli și care cred că a fura, minți, înșela sunt dovadă de inteligență, morală sau civilizație! Indivizi care n-au fost în stare să citească cât au scris cei menționați anterior, și care sunt atât de certați cu limba română, educația și cultura, încât numai gândul că acestea există le provoacă frisoane! Adunătură de imbecili și drojdieri, școliți în birturi și cluburi sordide, pentru care clanul Cosma, Elena Udrea, Gabriel Oprea și cei care și-au cumpărat diplome de doctori, înainte de a învăța să scrie, sunt modele de urmat și adevărații intelectuali ai acestei nații!

Mi-e greață și scârbă de faptul că sunt contemporan cu acest gen de indivizi în stare să emane astfel de „critici” cretine! Sper să fie ultimile zvâcniri ale hidrei proletare comuniste și a celor care au promovat imbecilitatea la rang de cultură de masă. Sper!

Pavel ROMAN