Oameni buni, dacă se pun politicienii pe citit și pe scris, e jale. La vorbit, se pricep toți, leagă bine promisiunile de zâmbete largi și ne aburesc cu vorbele lor de lemn și parcă nu ne dăm seama care o făcut școala elementară la timp și care nu.

Concret, fiecare scrisorică redactată de Jiță pe feisbuc se constituie ca un adevărat poem, o odă adresată limbii române și învățătoarei din ciclul primar. Dacă ar posta mai des s-ar aduna de o culegere mai ceva ca perlele de la Bac.

Începem să ne întrebăm dacă Jiță este venit de la Brad sau căzut din brad, încă nu ne-am edificat dar vă ținem la curent. Dar un lucru e sigur, după facultatea de construcții (secția supermarketuri și dărâmări de stadioane) și doctoratul în komunikare (cu udemereul, că el doar cu ăia se înțelege bine), ar fi cazul să facă și dânsul clasa a doua. De la comuniștii noștri vechi de lângă Brad, de la Gura Barza, am înțeles că doamna lui învățătoare, acum o pensionară liniștită și mulțumită că pesedeul lui Căprar i-a mărit pensia, ar fi dispusă la acest efort titanic fără a atenta la modestul salar de brucslles-ez al lui Jiță, primarele care încă mai este.

Jiță Creangă de Brad