Și unde dracu-i Antifrauda lui Diaconu și Ponta, Oficiul pentru spălarea banilor și Agenția pentru controlul marilor averi? Se duce cineva să facă un control fiscal la aceste asa zise „cluburi de fițe” care, în fapt, nu sunt altceva decât expresia mizeriei morale în care a ajuns societatea și care arată nivelul corupției, megalomaniei, sfidării bunului simț și aroganței celor care comisioneaza totul în România?

De unde sunt sutele de mii de euro aruncați pe niște așa zise șampanii de lux, care nu sunt cu nimic mai deosebite decât o șampanie franceză sau italiană de duzină, Dom Perignon sau Cinzano? Oricât ai fi de megaloman și nesimțit, dacă ai munci pentru acești bani, nu i-ai arunca așa, aiurea, numai ca să te „remarce” vreo pițipoancă sau ceilalți consumatori!

Dacă SRI, DNA, DIICOT, Antifrauda și alte instituții, subvenționate din bani publici, și-ar face datoria și ar monitoriza acest gen de manifestări de prost gust și de aroganță stupidă și nesimțită, ar avea „material” de lucru pentru multă, multă, perioadă. Pentru că, majoritatea celor prezenți în aceste cluburi, sunt beizadelele politicienilor ce „comisionează” banul public și a celor abonați la cheltuirea iresponsabilă a banului public și, bineînțeles, nu pot justifica, în marea majoritate a cazurilor, acești bani. Din contra, acești bani, în general, sunt proveniți din comisioane pentru atribuire de contracte publice, mită, trafic de influență, monopol pe anumite domenii, fraudă fiscală, prostituție, comerț cu stupefiante, etc. Nimeni, oricât de bogat ar fi, nu arunca astfel cu banii, dacă provin din muncă și afaceri curate.

Am umblat în marile orașe ale lumii, Paris, New York, Roma, Marsilia, Houston, Budapesta, Barcelona, Viena, dar, cu excepția Las Vegas și Monaco (și acolo foarte rar și singular) un asemenea dezmăt și destrabălare stupidă, n-am întâlnit. Asta spune tot despre viitorul societății, cine și cum conduce, în fapt, România!

Pavel ROMAN