După ce ne-am obișnuit să vedem pe facebook poze cu prieteni, clipuri comice și uneori și minuni ale naturii mai dezgolite și apetisante, iată că de săptămâni bune, pe facebook miroase a gunoaie de pe conturile arădenilor. Toată lumea s-a întrecut la pus poze cu gunoaiele de lângă ei, mai ceva ca și cu pozele cu grătare la iarbă verde de 1 Mai.

Culmea, au pus poze toți, și ăia care critică tot ce prind, în speranța că arădenii le vor da lor primăria, dar și ăia care trebuia să aibă grijă să nu se adune gunoaiele la poză de grup. Unde mai punem că rezerva de primar Bibarț Călin, pe numele său de scenă, a umblat prin tot orașul cu berea în mână după bieții gunoieri, ca să lucreze mai cu spor. Și au lucrat, și încet-încet s-a făcut curățenie prin multe locuri, dar după câteva zile iar s-au adunat la poză alte și alte gunoaie.

Totuși, comunilști corecți cum suntem, nu putem să nu vedem în poze faptul că numai a gunoi menajer nu arătau acele mormane oribile, arădenii au pus acolo tot ce au avut de aruncat de la curățenia de primăvară! Polarisul a adunat zilnic peste 200 de tone de gunoi și l-a adunat binișor, zicem noi. Acum, Retim, nu numai că au fost total nepregătiți pentru a prelua din mers operațiunea, dar au avut de luat mult mai multe tone de gunoi. Așa că, un calcul simplu, ne arată că pentru a recupera zilele pierdute a proasta cu trasee schimbate, mașini defecte și oameni lipsă, ar trebui ca zile bune, Retim să adune aproape dublu ca să ajungă cumva la zi. Or, pentru asta, și arădenii trebuiau să fie mai receptivi, să ajute mai mult, să nu mai arunce ce nu trebuie și să respecte culorile containerelor atunci când își aruncă gunoiul.

Culmea ar fi să vină iarăși doamna grațioasă de la București, ministreasa mediului, să ne facă ea ordine în gunoaie. Poate asta se și dorește de către Jiță din Pont, care s-a spălat pe mîini, spunând cu rânjetul pe toată lățimea televizorului că nu e problema lui. Chiar așa?

Jiță gunoierul, îl cunoaște tot cartierul

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentGhidușii cu mărci și sfinți
Articolul următorCe așteptăm?