Da, ați citi bine, cu ajutorul mașinii timpului Jiță Falcă a fost în viitor, dar nu în viitorul nostru, ci în altul paralel, în Japonia modernă, unde urmașii samurailor au onoare, virtute și cultul muncii. Nu putem să ne comparăm niciodată cu un astfel de popor, dar iată că primarele care încă mai este vrea să aducă ceva know-how de acolo dar nu mai apucă el să implementeze așa ceva în puținul timp care i-a mai rămas la conducerea urbei.

La emisiunea lui preferată, moderată de sluga preaplecată și plătită de la buget prin Compania de Apă, Soriiiiin Ghilea, unde este invitat când se autoinvită (adikî kând i se scoală, dacă i se mai…), și-a expus toate părereile la întoarcerea din Japonia.

Și a făcut-o de a spart audiența, e plin facebook-ul de citate din zicerile lui de duh. E bine că ai lui critici și dușmani își iau notițe din zicerile marelui cârmaci și le popularizează mai departe, altfel ce ar mai scrie și ei?

Pe scurt, asistăm la trecerea lui Jiță de la stadiul de faraonul Falca-mon, la samuraiul Falca-san și mai nou Iisus Falca-nitul! Doamne iartă-ne! Iată ce grăita el marți seara la ˝Ghilea Show˝:

˝Gândiți-vă că Iisus a vindecat zece leproși și s-a întors doar unul singur să-i mulțumească. Nu aștept mulțumirile acuma. Puțină lume știe că în istoria Aradului nicio administrație locală nu a construit vreun stadion.¨ Am completa noi că nici nu mai este vreun demolator de stadioane ca și el în toată administrația locală din lume! Și mai semnalăm că e realist, așa este, doar 1 din 10 alegători (maxim) îi va mai da votul la viitoarele alegeri!

˝Peste 20 de ani se va scrie că în mandatul primarului Falcă s-a construit primul mare stadion de către administrația locală. Nu o să scrie nici înjurăturile acestor tineri sau mai puțin tineri și nici nu se va scrie nici că a existat o întârziere, dar nici că Guvernul avea contract să ne dea bani și nu i-a dat.˝ Noi credem că nu greșim când afirmăm că panglica o va tăia următorul primar, nicidecum Jiță Falcă.

Asta e Falcă, un adevărat Celentano de Arad.

Cetățenul turmentat și fumat

(p)