Dragi comuniști, știm că ați văzut cu toții minunile de mâncăruri de la ˝Street Food Festival˝, acolo unde tot felul de șmecheri vând la prețuri astronomice mâncăruri făcute din semipreparate specifice capitaliștilor americani și nu numai. Cum draq, Doamne iartă-ne, să dai 25-30 de lei pe un hamburger sau 10 lei pe o clătită? Or fi vrând să le cumpere doar corporatiștii și ăia care fac banii altfel decât prin muncă cinstită, că altfel nu ne explicăm.

Am făcut o ședintă de Birou Organizație de Bază din Arad și ne-am gândit să găsim niște români adevărați, arădeni care mai țin la cultura culinară adevărată și care să pună de-o organizare a unui Festival al grătarelor, ceva cu specific neaoș românesc, că ne-am săturat de fășirturile cu chiflă ale capitaliștilor, vândute fraierilor la preț de fripturi!


Oameni buni, vă dați seama cum ar arăta P-ța Avram Iancu plină de grătare, ceaune și focuri pentru clisă-n bât? Care dintre arădenii noștri nu ar vrea să-și amintească de vremurile bune, cu mici și fleici la grătare, cu fasole cu ciolan și papricaș la ceaun sau cu pita unsă cu clisă și deasupra ceapă și părădăici? Ai, mamă!

Al nost’ încă primar visează doar la sushi acum după ce a fost în Japonia. I-am da noi o clisă friptă peste meclă, un fel de sushi românesc cum ar veni … După clisă nu ies  bani, nu i se merită fripturistului de la kilometru zero …

Arădean neaoș