În aceste zile, suporterii utiști sunt tot cu pilule de inimă la îndemână. Au dispărut de la echipă câteva piese apreciate de majoritatea celor care au suportat umilința returului campionatului trecut, ne-am trezit și cu juniorii în care ne puneam speranțe de viitor, că nu mai fac față la prima echipă. Dacă mai punem și că la Motorul se pune sinteticul în bătaie de joc, ca valurile mării, atunci e clar că avem nevoie de Tertesif și Aspacardin.

Cu datorii la foștii jucători care își vor depune memorii, cu nesiguranța plății contractelor jucătorilor noi care au fost aduși la UTA, conducerea tehnică și managerială a decis să înscrie UTA și în Liga a treia. În principiu ar fi bine pentru cei care nu prind prima echipă, pentru juniorii mai buni ai lui Gaica și Petcuț, dar din ce bani vor fi plătiți și acești copii? Competiția va fi plătită de sponsori, antrenor va fi (și) Gaica, dar tare ne e frică să repetăm rușinea de acum 2 ani când echipa satelit a fost ciuca bătăilor și a retrogradat rușinos.

Din păcate, la UTA, forma de organizare, nesiguranța finanțării pe termen mai lung și lipsa unei viziuni exacte asupra fenomenului, plus bătaia de joc în întreținerea și construirea unor noi terenuri și stadioane de fotbal, ne vor ține în afara fotbalului adevărat încă mulți ani de zile de acum înainte!

 

Chibițul