Poate nu mulți dintre cititori știu că fostul prefect al Aradului, pădurarul Călin Bibarț, actualul viceprimar al lui Falcă (oare cum o fi ajuns pe funcția aia?), este nașul mult mai celebrului și controversatului Florian Coldea, generalul de la Târnova, care a fost seful SRI România și „tata” (pseudo) răpiților din Irak, Mișcoci, Ane-Marie Jean etc. (cunoscătorii știu despre ce este vorba). Ei, bine, pe la mijlocul lunii iulie pe Bibarț l-a luat vorba pe dinainte și cu avânt proletar a susținut, prin presa aservită, că dacă constructorul celor trei tobogane de la ștrand nu va finaliza lucrările până în 15 august îl va arunca pe acesta, îmbrăcat, în bazinul mare!!!!

Ca să înțelegeți despre ce este vorba facem precizarea că, cităm de pe pagina oficială a Primăriei: „Pentru atragerea unui număr tot mai mare de vizitatori municipalitatea a considerat oportună achiziționarea și montarea a încă unui echipament acvatic, alcătuit din trei tipuri de tobogane, cu jet de apă și grade diferite de dificultate, menite să îmbogățească ansamblul de tobogane deja existent.” Iar Bibarț a conchis: “Lucrările au început zilele acestea (era vorba de mijlocul lui iulie, n.red.), puțin mai târziu decât ne-am fi dorit, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Chiar și așa, constructorul estimează că arădenii se vor putea bucura de cele trei noi tobogane în a doua jumătate a lunii august.

foto_strand

Numai că, iată, suntem aproape de sfârșitul lui august și toboganele sunt gata NU! Vicele Bibarț nu mai scoate niciun cuvințel referitor la acest aspect, dar nici nu am auzitără să-l fi aruncat pe constructor în bazinul mare, așa cum s-a îmburicat atunci când a dat declarația. N-o fi având curaj, nu l-o fi lăsat Falcă (ordonatorul de credite) sau, cine știe?

Noi, Căline dragă, noi zicem să te „sinucizi”, să te arunci în sapă, că de cuvânt nu te-ai ținut. Nu că te-ai fi ținut vreodată când a fost vorba despre vreo treabă serioasă (chestia cu berea dată angajaților RETIM ce nu vroiau să adune gunoaiele nu se pune, a fost un gest umanitar), dar ai promis. Apropo, ce penalități plătește constructorul că nu a respectat termenul de finalizare a lucrării? Că valoarea totală a investiției, bani suportați de către arădeni, a fost de 1,4 milioane de lei!?!? Până acum, că mai sunt programate alte 3 milioane de lei pentru modernizarea zonei bazinelor.

P.S. Dacă tot veni vorba despre ștrand, sâmbătă, în cadrul Zilelor Aradului este programat un spectacol, în zona bazinelor, unde cap de afiș va fi Loredana Groza. Dacă inițial s-a spus că la toate manifestările din cadrul acestui eveniment (Zilele Aradului) intrarea este LIBERĂ, la Loredana arădenii vor trebui să scoată din buzunar 5 lei de căciulă (cel puțin așa se zvonește). Deci… altă minciună.

Bi. DI

(p)