5,6 milioane lei este suma alocată de Consiliul Județean Arad prin rectificare bugetară pentru asigurarea, la limita de avarie, a cheltuielilor cu plata celor care lucrează în asistența socială din județul nostru. 3,6 milioane de lei vor merge spre cheltuielile salariale și contribuții pe luna august și salarii nete și contribuții pe luna septembrie pentru cei aproximativ 700 de angajați ai instituției, iar din restul de 2,0 milioane lei se vor asigura cheltuielile materiale timp de două luni de zile.

Consilierii județeni au votat în unanimitate alocarea acestor sume din bugetul local având în vedere faptul că la rectificarea bugetară națională celei mai mari instituții a județului Arad care aplică la nivel județean măsurile de asistență socială pentru persoanele aflate în dificultate nu i-au fost alocate sumele solicitate.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad a fost nevoită în ultimele luni să facă economii drastice pentru a reduce facturile pentru bunuri, servicii și utilități, din cauză că bugetul de funcționare al instituției nu a fost asigurat pentru tot anul, funcționând până la această dată cu cea mai mică alocare financiară de până acum.

Conducerea Consiliului Județean Arad a intervenit în rezolvarea temporară a crizei și a inițiat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al Judeţului Arad pe anul 2018, proiectul fiind aprobat vineri în ședință extraordinară de consilierii județeni.

B.P.